Man lär sig något nytt varje dag!

Även när man får kommentarer av ifrågasättande karaktär, lär man sig något nytt.

Jag hör till PK-Sverige enligt en massa kommentarer jag fått, och jag förstod inte vad det betydde. Så jag tog reda på vad beteckningen PK betyder och hittade denna förklaring:

"Politisk korrekthet, alternativt PK, är ett begrepp som betecknar språkbruk, idéer, politik och beteenden som eftersträvar att minska negativa sociala och institutionella konsekvenser på grund av kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera".

Och kommentatorerna har helt rätt, jag kommer aldrig att nervärdera andra människor. Men jag kommer att ifrågasätta vad de tycker och framförallt när man inte kan faktabasera sina påståenden.

För som vanligt så har "vardagsrasisterna" helt fel, utan invandrare hade vi inte varit Svenskar idag. Svensk lagstiftning kommer huvudsakligen från en hebreisk bok och italienskt rättstänkande. Vi krigade i århundraden med bönder, invånare från lydriken och legosoldater. Den svenska industrin behövde massor av invandrare efter kriget för att bygga den ekonomi som vi alla lever av idag. Och den svenska kulturen innehåller massor av influenser från andra länder och samhällssyner.

Att förstå "vardagsrasister" är att läsa ultra konservativa historier och snedvridna sagoböcker. Tyvärr har dessa fått allt av invandrare men har inte vett att tacka för maten.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.