Gert Karlssons

Vad är fritt att yttra? Utan friheten att förolämpa, upphör frihet att yttra, att existera. ~ Salman Rushdie. . .Friheten i att yttra är meningslös om den inte tolererar det tal vi hatar. ~ Henry Hyde. Demokratins första, enda och sista postulat är att yttra fritt utan fruktan. ~ Gert Karlsson.

Agendor

FYRDUBBEL AGENDA i många politiska partiers föreningar!

Kommun, Region, Riksdagsparti och EU-tillhörighetsgrupp på en gång är samtliga ”mums filibabba” för ett parti. Att säga sig stå för en uppfattning men att sedan handla och agera motsatt, det gagnar alltid någon part i föreningskedjan ovan. Uppenbarligen!

OM en förening skriver protokoll för möten som inte ägt rum, eller urkunder med osant intygande eller arvoderar förtroendevalda under täckmantel att de dubbelarbetar inom föreningen eller partiet, och sen förneka inför medlemmarna på årsmöten att inget sådant förekommit i föreningen, så är det dubbla agendor. Som att tala med kluven tunga. Men absolut, någon gagnar det, annars skulle det inte ske.

OM man i dessa föreningar sen säger sig vilja ”rädda Sverige” blir det lite svårt för oss medlemmar att veta vad som menas med Sverige, men uppenbarligen ligger föreningen inte i Sverige, eftersom föreningen redan tycks vara räddad. Som kassako för egna intressen på bekostnad av andras, (och definitivt räddad från medlemsinsynen i alla fall).

Kommunala partier utan hierarki i sina föreningar (Fria demokraterna Nordmaling t.ex. ) har åtminstone bara sin egen förening och en enda agenda att ta hänsyn till, att uttrycka en uppfattning om, och agera efter denna. Att handla tvärt emot detta gagnar inte några eller någonting inom Fria Demokraternas politiska förening. Tvärt emot!

Kan man då säga att partier som Fria Demokraterna Nordmaling räddar Sverige? Ja .. naturligtvis .. eftersom landet (Sverige) borde även framdels i sin konstitution främja lag, ordning och ärliga innevånare. Det är att gå före som goda föredömen.

Att lura sina föreningsmedlemmar och kommuninnevånare för att sedan skylla händelsen på en över- eller underordnad förening längs kedjan är mycket vanligt och bekvämt . När det nu lyckas (och varför skulle det inte), så gagnar det i alla fall inte medlemmarna eller kommuninnevånarna. Att lura dem för annan vinnings skull var uppenbarligen också avsikten från början.

Petter Bergner skrev för inte så länge sedan i VK att partier som Fria Demokraterna Nordmaling behövs. Detta eftersom de utgör en grund och en bas för att bevaka att inte kommunala medel förbrukas utanför kommunen och att de inte skall användas för andra intressen än till kommuninnevånarnas bästa. Denna avsikt kan sägas vara synonymt med ett fungerande oppositionsparti. En agenda, ett intresse och en politisk avsikt, och detta utan att tvingas ta hänsyn till partiintressen från andra plattformar än Fria Demokraternas kommunförenings egna politiska plattform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.