Gert Karlssons

Vad är fritt att yttra? Utan friheten att förolämpa, upphör frihet att yttra, att existera. ~ Salman Rushdie. . .Friheten i att yttra är meningslös om den inte tolererar det tal vi hatar. ~ Henry Hyde. Demokratins första, enda och sista postulat är att yttra fritt utan fruktan. ~ Gert Karlsson.

Att ge närigheten ett ansikte

Att som ett litet parti med 4 mandat i Umeå kommunfullmäktige kunna vaska fram mer än 4 kompetenta
gruppledare för sin kommunfullmäktigegrupp under en och samma mandatperiod, måste visa på en mycket hög intern kompetens inom en liten politisk förening.

En gruppledare i Kommunfullmäktige arvoderas med skattemedel vare sig det sker med medel från partistödet eller direkt från kommunens budget.

Intentionen att vara verksam sitt parti i kommunen är att med kompetens få möjlighet att besluta, styra och ställa i sin kommun för kommuninnevånarnas bästa.

Då föreningen får slut på egna, i kommunen verksamma ledamöter, kan man inte som SD i Umeå (Västerbotten)
ta vilken annan person som helst och placera hen i kommunfullmäktigegruppen, och absolut inte som gruppledare. Kommunallagen (som alla politiker kan) tillåter inte detta. Vetskapen om detta är utbredd.

Alltså kan det inte vara kompetensen som synes hos de verksamma inom SD parti i Umeå.
Kan det vara att erhålla arvodet (del av kommuninnevånarnas inbetalade skattepengar) som lockar till detta felgrepp, eller rentav en titel som gruppledare för avstamp till framtida politiska ersättningar?

Orsaken till blamagen kan bara bli en gissning, men utöver denna gissning så är det ett visat faktum att SD partiet i Umeå har en hel del att förkovra, innan det av kommuninnevånarna, sätts att sköta Umeå kommuns ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.