Bra med hjärnkoll

Har sovit ut idag. Klev upp kvart i sex. Efter att ha vaknat vid fyrasnåret i en veckas tid, så känner jag mig faktiskt utsövd när jag jag får sova till kvart i sex. Dessutom efter att ha sovit en dryg timme mitt på dagen i går. Kanske håller den nya medicinen på att verka – eller så blev jag utmattad av att på förmiddagen ha suttit med bokföringen och försökte skilja på debet och kredit, på utgående och ingående moms. Det kräver att man är koncentrerad och fokuserad, vilket inte är min starka sida. Till slut brusade det i min hjärna.

Neat

Idag ska jag på kurs. Det handlar om Riksförbundet Hjärnkoll som är en del av nätverket NSPH, Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa. I stort jobbar Hjärnkoll för att bryta ner fördomarna och rädslan kring psykisk ohälsa, som fortfarande är utbrett i vårt samhälle. Det görs bäst genom att sprida kunskap. Detta tilltalar mig eftersom det ligger helt i linje med skrivandet och publicerandet av min självbiografi ”Spring Kent, spring!” Under hösten och nästa vår kommer jag att åka på turné och berätta om hur det är att leva (och försöka överleva) med ADHD, bipolär sjukdom och missbruksproblem.

Hjärnkolls verksamhet:
”Att öka öppenheten om psykisk ohälsa är Hjärnkolls viktigaste uppgift. Motorn i arbetet är över 350 engagerade och kunniga ambassadörer i alla åldrar som föreläser om sina erfarenheter av psykisk ohälsa. Ambassadörerna leder utbildningar, startar diskussioner, arrangerar etikcaféer och mycket annat – på skolor, arbetsplatser, myndigheter och ute i samhället. De syns och hörs också ofta i media. Allt för att visa att psykisk ohälsa inte är något att vara rädd för. Vi har bara olika funktionssätt och vi tjänar alla på att olikheterna tas tillvara, mänskligt och ekonomiskt.Vårt långsiktiga mål är att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter, oavsett psykiska olikheter.”

Blixt

Det har slutat att regna, eller så är det bara ett tillfälligt uppehåll. Gråvädret har bitit sig fast. Regn och kyliga vindar. Vi får väl hoppas på att det vänder till midsommar.

För övrigt är det fotboll i eftermiddag, då våra svenska hjältar möter de snabbfotade italienarna. Vågar jag tippa? Okej då tror jag det blir 1-1. Häpp!

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.