Att bli vuxen

 

 

Jag tycker att det är så himla underbart att veta och känna att man äntligen är vuxen.

Exempelvis detta med att gå på lokal:

Tänk bara att kunna sitta hemma med brudarna innan och smutta softa färgglada drinkar istället för som förr dyka rakt ner i dunken och köra vänster höger.

Att på förfesten kunna samtala i normal samtalston istället för att stå på en stol och försöka överrösta Axl Rose’s maximala stämma när man vill väninnan rakt över bordet något.

Att äntligen känna sig så pass tillfreds med sig själv så att man vet att man behöver verkligen inte röka när man dricker bara för att impa på polarna.

Att äntligen ha förstått innerbörden av ordet risk på Lördagskvällar och därmed väntar fint tills bussen kommer och stoppar inte ut tummen vid första bästa bil som råkar komma förbi.

Att man lugnt och fint står på sin plats i den kö som är utanför lokalen och inte försöker lugga till sig ett bättre köläge eller inbilla sig att man är bästa kompis med vakten.

Att man håller sig vertikalt i trappan ner mot garderoberna utan att trilla eller välta ut hela väskan.

Att man har slutat inbilla sig att man känner hela utestället speciellt då på damtoan där man förr ofta och snabbt blev bästa kompis med en främmande kvinna och pinkade tillsammans samtidigt som man delade djupa mörka hemligheter.

Att man numera vet att baren innehåller en hel del öl och att man inte behöver köpa 4-5 stycken åt gången av rädsla att de ska ta slut.

Att man äntligen har förstått att Travoltas moves var en fluga som dalat och numera har man lagt både spagatövningarna och juckande höfter på is och dansar bara vuxet soft.

Att veta att man inte behöver stanna till sista sekunden med risk för att missa något och inte heller behöver man avsluta på något hamburgerhak eftersom ChiliCheese’ar kan man faktiskt göra hemma i fritösen.

Att man har vuxit från efterfester med hög musik, opålitliga Tequilaflarror med risk för en oförklarlig förmiddags hemgång.

Det känns så himla skönt att jag blivit vuxen och lärt av tidigare misstag…

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.