Bosses Godisströmming

Bor man i skärgården ska man naturligtvis inte gå på storkonsum och köpa importerade inläggningar från havet. Naturligtvis ska man åka till närmaste fiskebod och köpa nyfångat.

Gamla Salteriet i Obbola har galet många delikatesser. Jag hade gärna låtit samtliga fått pryda mitt julbord – men man måste ju välja. Bland sikrom, lax och mangosås hittade jag en liten burk där till och med namnet var frestande:
Bosses Godisströmming!
– Vem är Bosse? frågade min kära vän.
– Bosse, det är Bosse Wranding, sa fiskarhustrun bakom disken.

Bosse Wranding var min ingifta morbror som sorgligt nog gick bort för ett par år sedan. Bosses Godisströmming ska stå på det vackraste fatet på det kommande julbordet. Bäst för honom att den är god!
Så här skriver Salteriet om Bosses Godisströmming:

”Bosse Godisströmming är en av kundernas favoriter tillsammans med klassiker som Rullströmming och Ättikströmming. Bosses Godisströmming tar mellan varven slut och tiden till att få fram mer kan tyckas lång.
Så här går det till: fisken som ska användas till Bosses måste först skinndras, sen frysas tre dygn för att sedan ligga i en lag en natt innan den kan läggas i kryddlag. Där ska den mogna två dygn innan den kan läggas på burk. Från att strömmingen har fiskats tar det alltså totalt sju dagar innan inläggningen är klar att säljas och färdig att ätas.”

Sill1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.