Jag hatar banankartonger…

…mer dess innehåll!

Till vem spar jag alla saker jag i årtionden samlat i garaget och på vinden?

Tror jag i min vildaste fantasi att mina barn kommer att använda min gamla studentmössa? Att de efter min bortgång årligen kommer att ta fram min studentmössa för att ingående studera dess invändiga inskriptioner Kent Ingrid Ruth Lennart och prova den eller gud förbjude nåla upp den på vardagsrumsväggen invid flatscreen’en?

Varför spar jag gamla täcken, kuddar, påslakan och filtar när jag köper nytt? Trots att de förvaras i knutna jättelika svarta sopsäckar luktar de ändå garage eller kallvinda hur många gånger de än tvättas och är därefter oanvändbara.

Varför har jag en förvarad kartong med tre grå Höganäsmuggar, två kantstötta Tulipantallrikar och ett Lasse Åberg glas tillsammans med en brödrost som är full med smulor, en skitig kaffebryggare samt en wok?

En annan karton var fylld med bäbbekläder, en åkpåse, ett regnöverdrag till en sedan länge bränngropsförpassad sittvagn, bäbbeleksaker och en ofantlig massa bäbbeskor.

Visst kan det vara kul att ha en del kläder sparad från den tid yngel var små men varför gör man då inte någonting av dem? Varför tar man inte och stryker den lilla klänningen i storlek 50 och ramar in den och hänger upp på väggen? Eller nåt…

Kartong nr.48 innehöll diverse skolprylar sedan barnen var små. Visst även här är det kul att ibland gå igenom vad yngel hade för sig i första klass trots att det inte nämnvärt skiljer varandra emellan när stora A och lilla a skulle formas.

Undrar just om jag tittar i dessa böcker mer än en gång vart tjugonde år? När jag sedan trillar av pinnen fördelas dessa böcker till dess rätte ägare som eventuellt titta i dem en gång vart tjugonde år tills det är dags för dem att trilla.

Varför står dessa banankartonger i garaget och upptar värdefull plats och varför släpar jag runt på dessa tunga kartonger vart jag än flyttar? De förflyttas ju enbart från vind till vind.

Spar jag gammalt porslin, terrakotta Tekannor, fula brödrostar, rispade bakbunkar och Höganäs muggar bara för att mina barn är i utflygningsåldern?

Tror jag i min vildaste fantasi att de i sitt alldeles första nya hem vill ha mina sunkiga gamla prylar som jag själv förpassat sedan länge eller tror jag att de vill köpa läckert nytt på Lagerhaus, Ikea eller någon internetsajt?

Borde man här inte inneha rätten att kasta in en dunk bensin i garaget tillsammans med en ask solstickan och vips har man löst både sorterings och förvaringsproblem.

Jag höll precis på att glömma den kartongen som innehåller vykort, julkort och grattiskort från nittonhundrakallt. Till den kartongen säger jag bara – Tack internet!

 

2 kommentarer

  1. blondie67

    Jag rensade friskt förra året när jag flyttade. Men visst står det grejer i kartonger nere i förrådet. När man går igenom det skakar man på huvudet o undrar hur man e funtad som sparat skiten!! 🙂 Hamstermentalitet el nåt?? Du får flytta fr stort till litet, då MÅSTE man göra sig av med grejerna!!
    Äldsta dottern är ju i flyttåldern så när hon försvinner försvinner oxå 1/3 av alla kartonger, saker man sparat åt henne under sista åren. Babykläderna har jag bara ett set i var åt dom, resten skänkte jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.