Spinning

I dag var jag på mitt allra första spinningpass ever och jag måste säga att det gick över förväntan.

 

Jag har aldrig i mitt tidigare liv vågat mig på denna träningsform då mina vänner inte dragit sig för att upplysa mig om sviterna runt omkring.

En god vän svimmade rakt över styret, en annan fick avbryta för att gå ut och spy och en tredje ramlade av cykel när han skulle ståcykla – överskott eller frånvaro av syre i benmusklerna – framgick inte av historien.

Jag har dessutom aldrig förstått tjusningen att tränga ihop ett 40-tal trampande svettberg i en minimal syrefattig källarlokal där cyklarna är fastskruvade i golvet?

Här i skärgården har vi helt underbara cykelvägar som blixtsnabbt tar oss till trevliga havsdoftande naturområden där flygpippor häckar och små grodyngel leker i porlande kristallklara bäckar – helt gratis.

Men i dag tänkte jag att nu får gammkärringen sluta upp med detta bakåsträveri och bokade helt enkelt in mig på ett spinningpass som modernt uppenbarligen heter:

Activio 60 Hi.

För er som fortfarande cyklar omkring bland ihjälfrusna grodor och för länge sedan  häckande flyttfåglar kan jag berätta att just ”60” betyder 60 minuter och ”Hi” tydligen ”värsta passet” till skillnad från andra pass jag istället hade kunnat valt som ”45” och ”low”.

Trots detta så gick det som sagt över förväntan och gav förmodligen mer än att stå och fjoppa runt på styrketräningslokalens crosstrainer allt att döma av min Guns N’ Roses T-shirts väta.

Jag har redan bokat in mig på fyra ny pass denna vecka och att skinkorna numera har en blå ton – det får man alla fall gratis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.