Jag älskar gummi

Jag vet att det måste vara något fel på mig men jag kan inte hjälpa det.

Jag älskar lukten av gummi.

Det ska vara en speciell sorts gummi och inte något fjösigt plastgummi som kondom eller liknande. Jag kan känna på gummistövelns gummilukt om det är bra kvalité eller inte.

Ja, jag är tvungen att lukta i skorna på affären och det är ganska så pinsamt.

Inte lika pinsamt som när jag är inne på en cykelaffär där ofta däcken hänger på rad. Det är rena rama julafton för mig. Jag står och luktar som värsta Ferdinand och butiksägaren vet inte om jag stöldrekar eller har en underutvecklad hjärna. Han vet heller inte om mannen som frenetiskt sliter i min arm är min kumpan eller ledsagare.

Allra pinsammast har varit alla de gånger jag varit gravid. En del kvinnor får begär efter speciella saker när de är gravida. Ofta kan det vara apelsiner, choklad, chips eller den nu så sällsynta läsken Guldus.

Inte jag.

Jag hade konstant en påse med gummiband i fickan. Inte sådana där smala som kan vara både röda och blå utan breda och naturfärgade. Sådana som brevbäraren har.

Jag vek dom på mitten och stoppade in dem på ena sidan i munnen och tuggade. Jag tuggade intensivt så gummiknaket hördes i hela bussen på väg till jobbet. Det var ett begär och jag kunde liksom inte hejda mig.

Värst var det när jag som bäst satt och tuggade ut genom fönstret och en bekant slog sig ner på sätet bredvid. Då kunde jag bara inte dra ut tre långa gummiband ur munnen utan genomtänkt förklaring.

Inte heller kunde jag prata obehindrat med kinderna fulla av breda gummiband.

En dold hostning i handen bara så var gummibanden väck. Lite knepigt var det från början men jag hade nio månaders träning.

Så speciellt många kalorier var det inte heller i gummibanden så min gravida fix ide gav mig inga extra kilon.

Den bästa platsen i världen är badhusets entré på sommaren. Den har först en dörr, sedan en sicksack mönstrad gummimatta i bästa gummikvalité, sedan en dörr till. I denna lilla glasentré blir det gassande hett på sommaren när solen ligger på. Gummimattans arom fyller den lilla entrén med underbar lukt och jag kan stå där i timmar och bara lukta.

Visst måste det vara något allvarligt fel på mig?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.