Samtal om Natten

– Ska Du sälj spisa Din? sa en av de mer dementa Herrarna på mitt jobb i natt när klockan närmade sig 03.00.

Han satt i matsalen med en pälsmössa ordentligt nerdragen över öronen, ett par stora grå Lovikka på var hand, kalsonger och barbent och en högertoffla på vänster fot. Han förbannade regeringens nymodiga påhitt där de plötsligt bytt bort tiden så dag blir natt och tvärt om.

På mitt jobb gäller det att vara blixtsnabb i tanken, en enormt bra skådespelare och en kameleont för att tillfredställa alla olikarters behov.

– Skulle du vilja köpa en spis? frågade jag tidvinnande samtidigt som min hjärna vibrerade och jag försökte lista ut vilken planet Herr’n var på just nu och om vi möjligen och nyligen diskuterat heminredning.

– Jag köp spisa Din billigt och kör’n raka vägen te bränngropa!

Så tog han ut protesen i överkäken, lindade in den i den blå bordsduken och ställde vingligt blomkrukan med den dammiga plastblomman mitt på.

– Hänna kaffe var int varm och kalvsylta på limpa ha rutt’n opp fölänge sänn och förräxt’n va kaffe blan de bedrövligaste kokekaffe ja drucke…

Omsorgsfullt tog han av sin pälsmössa och la den upp och ner på sin rollator. Nogsamt fylldes den med en blådukspaketerad överkäksprotes, en dammig plastblomma samt en limpsmörgås med skinkost.

Koppen med den varma chokladen lämnade han på bordet då han gick!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.