Gott nytt år!

Snart är det bara tjugofyra timmar kvar av det här året och vid varje års slut funderar jag på om tiden går snabbare och snabbare för varje år som går, det känns i alla fall så. Om jag ser tillbaka på året som gått så ser jag ett mycket händelserikt år på gott och ont. Min pappa var mycket sjuk då året började och jag var så rädd för att förlora honom, den 12:e mars ringde dock telefonen och det var min äskade pappa som ringde. Han väntade på ambulansen som skulle ta honom till ambulansflyget mot Göteborg och den väntande lungtransplantationen…vad säger man i ett sådant ögonblick, jag fick inte fram så mycket mer än ’ jag älskar dig’. Natten mot den 13:e opererades han och operationen gick bra, han fick en extra födelsedag och kämpade sig sedan sakta men säkert tillbaka till livet.

Den 4:e april somnade min älskade mormor in och det kändes, trots hennes ålder, helt overkligt då hon var en kvinna som klarade allt, hon kändes oövervinnlig och hon är enormt saknad. Morfar sa dock att hon fick som hon ville in i det sista, hon hade, enligt honom, tre önskningar. Hon ville inte behöva begrava något av sina barn, hon ville inte bli ett ”vårdpaket” och hon ville dö före morfar som hon hade levt tillsammans med i 67 år och hon fick som sagt som hon ville, min fina mormor.

I mars inleddes även diskussionerna kring nedläggningen av våra fina byskolor, vi kämpade tappert emot och lyckades i juni skjuta upp beslutet. Tyvärr togs beslutet att stänga tre av kommunens byskolor i november och redan i december stängdes dessa skolor. Det känns otroligt sorgligt och jag tror att det är ett dråpslag mot kommunens byar, inflyttningen kommer stanna av. En byskola finns fortfarande kvar i kommunen och jag hoppas innerligt att den blir kvar. Det har varit många turer kring våra skolor och jag tycker att det är tråkigt att en del personer inte kan skilja på sak och person. Man kan som politiker inte gå till personangrepp utan måste hålla debatten saklig och välgrundad.

Då det gäller kommunpolitiken så har jag förutom kampen för byskolorna ägnat en hel del tid åt att arbeta för en ökad integration, jag har bland annat skrivit tre motioner i ämnet och vi hade även riksdagsledamot Fredrick Federley, Centerpartiets talesperson i migrationsfrågor på besök, och tillsammans besökte vi bland annat kommunens ena hem för ensamkommande flyktingbarn. En av mina motioner har redan blivit bifallen, den handlade om att kommunen tillsammans med föreningar och andra ska starta upp en organisation kring fadderfamiljer, jag ser med spänning fram emot hur det kommer att utvecklas.

I december hade Centerpartiet i Nordmaling sin nomineringsstämma. I vårt interna provval och i valberedningens förslag placerades jag på första plats och en enig stämma beslutade att jag ska stå överst på vår kommunlista inför valet 2014! Jag känner mig oerhört hedrad och stolt över att ha fått förtroendet och jag kommer att arbeta stenhårt för att göra ett så bra jobb som möjligt. Jag ser fram emot det nya året med tillförsikt och med lite fjärilar i magen. Vi har verkligen ett supervalår framför oss med val både i maj och i september och jag är övertygad om att Centerpartiet kommer nå framgångar i alla dessa val!

Jag vill avsluta denna lilla återblick med att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Sköt om er och de som står er nära, tiden är dyrbar, utnyttja tiden klokt.

 

4 kommentarer

 1. Birgitta

  Gott nytt år till dig och familjen! Lycka till i valen du är en bra representant för både centern och småbarnsfamiljerna.

 2. Maja

  Hej!
  Jag försöker komma i kontakt med någon i ert parti för besök på vårt företag men får inte tag på någon. Var ska jag vända mig?

  • Madelaine Jakobsson (inläggsförfattare)

   Vad är det för företag? Du kan vända dig till mig om du vill. Mvh Madelaine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.