Mycket på gång!

I takt med att hösten gör sitt intåg och gör våra träd lite mer färggranna så händer det också mycket i kommunen. Jag har deltagit i flera spännande och viktiga möten under den senaste tiden. Vi har tillsammans med facken dragit igång vårt arbete kring att bli en attraktiv arbetsgivare och jag tycker att vi hade ett väldigt bra samtal kring detta som också avslutades med flera konkreta förslag till hur vi går vidare, ett område i taget. Jag vill passa på att tacka de fackliga representanterna för deras engagemang, en oerhört viktig resurs för oss i arbetet med utvecklingen av kommunen!

Vi har också träffat Trafikverket angående stickspåret/industrispåret i Rundvik, det var också ett bra möte och vi fick lite mer kött på benen kring hur vi går vidare med frågan, bifogar en bild från studiebesöket vid själva spåret.

Vi fortsätter så klart också med våra företagsbesök och idag besöker vi NT Bygg, det företag som av Företagarna blev utsett till årets företag i kommunen, det ska bli riktigt spännande att få besöka dem!

Vi hade också, i förra veckan, besök av Västerbottens landshövding Magdalena Andersson. Ett väldigt bra besök där vi redogjorde för läget i kommunen och vi diskuterade flera gemensamma frågor. Sedan besökte vi fantastiska Åbrånets Limousin och Andreas Erikssson, engagerad mjölkproducent i Hörnsjö. Här skriver Magdalena själv om besöket. Bifogar också en av kommunens bilder från dagen.

Vi har också haft kommunfullmäktige där vi bland annat testade något nytt, vi hade en lite friare debatt kring ett fastlagt ämne, denna gång bostadssituationen i kommunen, riktigt bra att få diskutera viktiga frågor på det här sättet! På kommunfullmäktige beslutade vi oss också för att ingå en borgen, många har frågor och funderingar kring detta. VK rapporterade kring ämnet så här och Magdalena Andersson skrev en blogg om ämnet här. Tjänstemännen har arbetat fram ett förslag kring detta och det var det vi gick på, jag och flera med mig anser att vi måste satsa för att utvecklas, vi måste försöka skapa förutsättningar för de utvecklingsmöjligheter som dyker upp.

En lite kortfattad summering av lite av det som händer just nu, med det önskar jag er allihop en mysig helg! Själv ska jag försöka kurera mig, har en envis dunderförkylning som vägrar ge sig.

stickspårandreas eriksson

2 kommentarer

  1. Ingrid Holmgren

    Så bra att du tar upp sådant här i din blogg. Människor behöver ju veta vad du gör och vad som händer i kommunen. Själv har jag suttit i telefon med arbetsförmedling, sociala, hyresvärdar m.m. + varit på två studiebesök:Öppna förskolan och Lögdeås förskola tillsammans med Leen Tabash och hennes 3-åriga dotter Ayla.
    Skäm bort dig själv över helgen och kom tillbaka frisk och kry på måndag. (för du gör väl inte som de på arbetsförmedlingen: deras telefonsvarare sade att de inte träffas men att de är tillbaka på jobbet på söndag kl. 09.00)
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.