Entreprenörsskap!

Vi fortsätter så klart med våra företagsbesök och igår besökte vi två olika företagare i Rundvik. På morgonen besökte vi Jan Boberg på Nordmalings maskin och industriteknik, en man med tusen järn i elden. Jag blir så imponerad av människor som hela tiden ser lösningar och utmaningar istället för problem! I princip alla företagare som jag har träffat är precis sådana människor, blir det stopp någonstans så hittar de en annan väg istället för att ge upp. Efter lunch återvände vi till Rundvik, till ett företag som vi redan har besökt. Denna gång skulle vi dock få se när Rundviks stuveri lastade en båt i hamnen, jätteintressant! Spännande att se med vilken precision kranföraren kunde lasta båten. Ett stort tack till både Jan och Gunnar för att vi fick besöka era företag!

Något som vi får höra väldigt ofta då vi möter företagare är att de upplever att det i kommunen finns många människor som missunnar företagare att lyckas. Det känns otroligt tråkigt om det är på det viset, jag önskar att man istället kunde förstå hur viktiga företagarna är för kommunens utveckling både vad gäller arbetstillfällen men också då det gäller skatteintäkter. Kommunen behöver dessa skatteintäkter för att kunna fortsätta satsa pengar på bland annat skola, barnomsorg och äldreomsorg. Sedan tycker jag personligen att det är fantastiskt roligt att se personer bli framgångsrika och jag gör det jag kan både som privatperson och som politiker för att hjälpa till.

båt1båt2båt3båt4

2 kommentarer

  1. Karin

    Jätteroligt att läsa om olika företag och vad kommunen gör för att underlätta för företag.
    Jag vill veta mer om dessa verksamheter, typ de olika nätverken etc.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.