Årets lucia i Nordmaling!

disa

I söndags, på första advent, hade jag den stora äran att få vara med och kröna Nordmalings lucia! I år är det Disa Johansson som har fått det hedersfyllda uppdraget att vara kommunens lucia. Jag överlämnade en blombukett och ett smycke från kommunen till Disa och så fick jag säga några ord och jag sa (något förkortat) ungefär så här: Idag är det första advent, vi tänder det första ljuset, även lucian är en symbol för ljuset, ett ljus som verkligen behövs i dessa mörka tider. Med tanke på vad som sker i världen och i Sverige idag så behöver vi ljus och förebilder, vi behöver öppna våra hjärtan, våra hem och vår kommun. Som ni ser så är ju Disa väldigt söt, men det är inte därför som hon har blivit utsedd till kommunens lucia utan det beror på hur hon är som person, motiveringen lyder: Disas förmåga att se till andra människors välbefinnande gör henne till ett föredöme för både ung som gammal. Med stort hjärta, osviklig integritet, civilkurage och positivt tänkande tar hon sig an livet utmaningar. 

Blombuketten hade Blomboden i Nordmaling gjort, en riktigt fin bukett! Det smycke som jag detta år delade ut till lucian var ett smycke tillverkat av Linda Baudin, en glasdroppe med ett budskap: Många säger – det jag skänker blir ändå bara en droppe i havet. MEN, havet består av många många droppar. Om vi alla hjälps åt att dela med oss bildar vi tillsammans ett hav! Detta smycke hjälper dig att komma ihåg att du är en del av något större, en del av havet och en viktig del för mänskligheten. 

Ett otroligt bra budskap i dessa tider, tillsammans kan vi göra skillnad! Jag har lånat bilderna från Disa och Disas stolta mamma.

droppe

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.