Musikskolan är en viktig verksamhet i kommunen!

Idag hade jag den stora äran att bli inbjuden till musikskolans julkonsert för skoleleverna. Jag brukar ju se den varje år som lärare och är glad över att nu bli inbjuden i min nya roll. Varje år blir jag lika imponerad, vilka duktiga elever vi har i kommunen! De både sjöng och spelade alla möjliga instrument, med den äran. Är det något jag ångrar från då jag gick i skolan så är det att jag aldrig lärde mig spela något instrument, jag har uppmuntrat mina barn att testa och ett av dem gör det hittills. Jag är också glad över att musikskolan finns kvar, den har varit hotad många gånger då den inte tillhör någon av kommunens obligatoriska verksamheter. I våra budgetdirektiv för 2015 återställde vi musikskolans budget då deras budget tidigare hade bantats väldigt mycket. Musikskolan lär inte bara barnen att sjunga och spela utan ger dem också en chans att stå inför andra och uppträda vilket stärker deras självförtroende enormt mycket! Jag vill rikta ett stort tack till musiklärarna under ledning av Peter Sigfridsson!

 

musikskolanmusikskolan1musikskolan2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.