Två dagar i Stockholm

I veckan som gått har jag tillbringat två härliga dagar i Stockholm. Stockholm är en fantastisk stad med ett stort utbud av det mesta. Något som Stockholm dock saknar är den tystnad och stillhet som jag efter två dagar fick komma hem till, tur att man kan få både ock. Första dagen i Stockholm tillbringade jag och kommunchefen på Region Västerbottens invigning av de årliga Västerbottensveckorna på Grand Hotel. Temat för i år är ”den hållbara platsen” och föreläsningarna och panelsamtalen under dagen handlade om just det ur olika synvinklar, det som diskuterades var inkludering och integration, stad och land samt mediebelysningen av länet. Jag tycker att det var riktigt intressanta samtal och tar med mig många tankar hem, till exempel så måste vi skapa våra egna nyheter nu då många nyhetsredaktioner försvinner, det som rapporteras om från länet förstärker tyvärr ofta den stereotypa bilden av ”norrlänningen” och vi har så mycket mer att ge. Det som berörde mig mest var författaren och företagaren Christina Rickardssons berättelse om sin uppväxt i en av Brasiliens kåkstäder och hennes flytt till Vindeln, ser fram emot hennes bok som kommer ut i vår! Dagen avslutades med en fantastisk västerbottensbuffé bestående av 45 olika rätter!

Dag nummer två deltog jag och kommunens näringslivsstrateg i Svenskt Näringslivs inspirationsdag för ett bättre företagsklimat, även denna dag bjöd på intressanta föreläsningar och samtal och vi tar med oss mycket hemåt. Något som dock kändes riktigt bra var att känslan av att vi är på rätt väg då vi satsar på dialog och samarbeten med kommunens företagare förstärktes, vi fortsätter jobba framåt tillsammans!

stockholmstockholm1stockholm2

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.