Ett kvinnoförbund, behövs det 2016?

I helgen gick Centerkvinnornas förbundsstämma av stapeln i Umeå. Jag hade den stora äran att sitta i presidiet tillsammans med Ingrid Eriksson, Jessica Loftbring och Ingrid Flodin. Det var första gången jag höll i klubban på ett så stort arrangemang och det var tryggt att ha den kompetenta och erfarna Ingrid Eriksson vid min sida. Vi hade fullt upp med att hålla koll på talartid, yrkanden och allt annat. Väldigt lärorikt och enormt roligt!

Så otroligt fantastiskt att få lyssna till så många engagerade kvinnor, varav många var upp i talarstolen för första gången! 160 ombud var på plats från alla delar av Sverige och debatten var stundtals het, det diskuterades allt från olika former av övergrepp till surrogatmödraskap och trots att debatten var het så var tonen god. Även då ny ordförande och ny förbundsstyrelse skulle utses så var tonen god, många var upp i talarstolen och pläderade för sina kandidater, inte mot någon annan, precis som det ska vara! Till slut valdes min goda vän och förebild Sofia Jarl från Gagnef till förbundsordförande och tillsammans med den nya styrelsen bestående av Helena Vilhelmsson, Julia Färjhage, Ebba Krumlinde, Solveig Granberg, Susanne von Tiedemann, Marie Wickberg, Ann-Sofie Cordes, Berit Johansson, Christina Bröms samt Elizabeth Peltola, driver hon nu arbetet framåt för ett mer jämställt Sverige!

Behövs då verkligen ett kvinnoförbund 2016? Ja, så länge det ser ut som den gör i världen så behövs Centerkvinnorna, kvinnor tjänar mindre, utsätts för mer våld och övergrepp i hemmet och diskriminering i arbetslivet än vad män gör och detta måste förändras!I politiken blir också vi som kvinnor behandlade annorlunda än män. Många frågor till oss kvinnor på ledande plats i politiken handlar om vår familj, vem som tar hand om barnen etcetera. Jag är stolt över att tillhöra ett parti som tidigt hade kvinnor på ledande positioner, kvinnor som Karin Söder. Jag är stolt över att tillhöra ett parti som har sin tredje kvinna som partiledare, ett parti där kompetens går före kön. I helgen skrev jag tillsammans med flera starka kvinnor i GP om just varför Sveriges största politiska kvinnoorganisation finns och behövs samt om vikten av systerskap. Vi behöver starka nätverk och vi behöver stötta varandra!

Tack för att jag fick sitta i presidiet i helgen, tack till alla som var med och ordnade allt kring stämman, Viktoria Saxby, Maria Kristoffersson och Ann-Margret Kristensson med flera. Tack också till de talare som deltog under stämman och gav oss olika perspektiv på jämställdhet och systerskap, både Annie Lööf, Helena Lindahl, Ewa-May Karlsson och Banar Sabet gav oss många kloka inspel! Tack till alla härliga Centerkvinnor, CUF:are och Centerstudenter som deltog i stämman,tack till den avgående styrelsen för allt ert arbete och ett stort tack till avgående ordförande Gunilla Hjelm, du har gjort ett toppenjobb! Till sist vill jag önska vår nya ordförande Sofia Jarl ett varmt lycka till, nu kör vi, allihop tillsammans, för ett jämställt Sverige!

stämmastämma1stämma2stämma3stämma4stämma5

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.