God Jul!

pepparkakshus

Två dagar kvar till julafton och julfriden börjar infinna sig här hemma. Det mesta är klart, och jag ser verkligen fram emot en lugn och skön jul med familjen. Det har varit en rätt intensiv men intressant höst och det känns som att några dagars ledighet inte hade kunnat komma lägligare. Jag gillar verkligen julen och vår yngste son tror fortfarande på tomten, det gör att den där extra spänningen och magin är närvarande på julafton, jag hoppas att det inte är sista året. Julen känns lite bitterljuv för mig, sen min pappa dog är det stundtals rätt tufft, saknaden är så mycket större just under julen.

Julen är för många en jobbig tid, för mig är julen barnens högtid men många barn far illa under denna helg. Barn i familjer med missbruksproblematik har det extra tufft. Många som i vanliga fall kämpar med att få ekonomin att gå ihop kämpar extra mycket just denna helg. Sedan finns det många som är ensamma och just under en helg som julen då känns det nog extra tufft att vara ensam. I Nordmaling kan alla som vill fira ”Jul i gemenskap” på församlingsgården, ett arrangemang som Svenska kyrkan och de politiska partierna står bakom. UG, Ungdomsgården, i Nordmaling med Maria Eriksson i spetsen håller öppet både kvällen före julafton och ett tag på julafton för de ungdomar som vill vara där, två toppenbra initiativ som är otroligt viktiga!

Jag vill avsluta med att önska er allihop en riktigt fin jul, oavsett hur ni väljer att fira den. Tänk gärna lite extra på de som finns runtomkring er, julen kan som sagt vara en jobbig tid för en del.

4 kommentarer

  1. Ingrid Holmgren

    Tack för ett fint blogginlägg. Önskar dig och de dina en riktigt skön och avkopplande jul. Två av våra barnbarn är med sin pappa till Wales för att träffa farmor, farfar m.fl. Så vi har den stora julaftonen på Nyårsafton. Just nu är Kjell på väg till Göteborg för att hämta Anas, som kommer med tåget från Stockholm för att fira jul med oss. Jag saknar också min pappa väldigt mycket. I morgon far jag och sätter ljus på hans (och mammas) grav och på några gravar till. Stor kram till dig.

  2. Marianne Larsson

    God Jul till dig och din familj! Jag känner numera stolthet över att ha bott i Nordmalings kommun i hela mitt liv. Du är kommunens främsta representant och drar lasset på ett imponerande sätt. Julkramar från Marianne Larsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.