Träningsresa 2023

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag har nu varit och hämtat min resväska för att börja packa inför den stundande Yoga-resan. Jag bor ganska litet så jag hyr ett förråd i Handen där jag förvarar saker jag inte använder så ofta. De hade ett förmånligt pris på 325 sek i månaden och det är så värt det! Jag tycker det är svårt att packa inför träningsresor så jag brukar börja i god tid. Det är med andra ord inte första gången jag varit iväg. Jag gillar verkligen att Ving har det här konceptet och erbjuder flera olika träningsresor. Anda researrangörer har säkert samma koncept eftersom träning ligger i tiden men det har blivit så att jag rest med Ving och trivts med det. De har även en träningsresa för nybörjare om någon vill komma igång med träningen. Just det här gången ska jag på Yoga-resa men vi är några tjejer på gymmet som pratar om att boka en träningsresa nästa år eftersom det även finns skräddarsydda resor för grupper. Jag tycker det låter toppen för det är trots allt roligare att resa med vänner.
Två kvinnor utför yoga i naturen

Så varierar du träningen på gymmet

Av , , Bli först att kommentera 0

Minns ni då Dåderman rev ut hela badrummet och satte igång med den efterlängtade renoveringen. Jag bloggade om det i december. För att slippa vara hemma i renoveringskaoset lade jag in några extra pass på gymmet under kommande veckor. Ett tips till alla er som renoverar badrum är att köpa en månad på ett gym, då får ni tillgång till träning och dusch, och även bastu om du har tur. Många som inte är vana att träna på gym har gärna en förutfattad mening om att det enda man kan köpa på ett gym är att lyfta vikter. Detta är långt ifrån sant! Visst, det finns gym som enbart riktar in sig på personer som vill styrketräna med maskiner och fria vikter. Däremot brukar de större gymmen ha ett stort utbud av olika typer av gruppträning så som spinning, aerobics, step up, boxningsinspirerande klasser, dansinspirerade klasser, zumba, crossfit-klasser yoga, pilates, klasser som fokuserar på mage och så vidare. Det finns för det mesta alltid någon typ av klass för alla! Utöver gruppträningsaktiviteter finns det ofta även olika typer av pilatesbollar, TRX-band, vibrationsplattor och andra hjälpmedel för den som är intresserad av funktionell träning.
Gruppträning med hantlar

Kombinera semester med träning

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag älskar Spanien, och det är jag ju knappast ensam om att göra. Jag hörde nånstans att Spanien varit svenskarnas favorit i typ 30 år när det gäller resmål. Det som eventuellt skiljer mig från andra semesterfirare är att jag behöver kunna röra på mig även när jag är ledig. Eftersom träningen är en så pass stor del av min tillvaro så skulle det vara en plåga att vara utan möjligheten att åtminstone kunna ta mig ut på en löprunda. Flera, för mig, perfekta semestrar de senaste åren har jag tillbringat i södra Spanien. Närmare bestämt i trakterna kring Alicante. Det är därför jag nu har börjat hålla koll på ett potentiellt semesterboende i Altea, vilket blivit något av ett favoritplats tack vare de fina möjligheterna till löpning och vandring och flera fräscha utomhusgym. Jag vill inte säga för mycket, men det ser ut som att det kanske finns en plats i solen för mig framöver. I alla fall några veckor om året.

Träna under vintern

Av , , Bli först att kommentera 0

I vanliga fall brukar jag gå till gymmet för att träna under vintern. Det gör jag nu med men eftersom corona härjar försöker jag att undvika det i största möjliga mån och jag har insett att det finns otroligt många roliga träningsformer utomhus även under vintern. Dessutom har jag renoverat mitt badrum via Dåderman och i ett renoveringskaos är det faktiskt skönt att få lite frisk luft. Även om det är inplastat så lyckas renoveringsdammet att leta sig ut. Mina tre favoriter då det gäller träning utomhus på vintern är längdskidåkning. Även om du bor i Skåne finns det faktisk skidspår att åka i. Tvåa är långfärdsskridskor som jag verkligen uppskattar. Nackdelen med det är att jag är lite feg då det gäller isar så jag vågar inte ge mig ut på egen hand utan åker enbart på de banor som finns. Det tredje är såklart slalom som faktiskt ger mer träning än vad många tror.

Smink som håller vid träning

Av , , Bli först att kommentera 0

Det här med smink och träning är verkligen inte det lättaste. Jag personligen tycker inte om att sminka mig så mycket innan ett pass men vi är alla olika. Däremot känner jag mig naken om jag inte har mascara eller eyeliner så det har jag även då jag tränar. Lösningen heter vattenfast smink och det finns både mascara och eyeliner som sitter bra. Det fungerar även att simma med vissa mascaror. Andra typer av smink är svårare att få helt vattenfasta. Är du ute och löptränar och det kommer en skur är risken stor att du blir randig men på ett gym finns det knep som fungerar. Lägg en primer under ditt vanliga smink, applicera som vanligt med dina sminkborstar. Därefter avslutar du med en settingspray så kommer sminket hålla hela passet. Gymmet är ett vanligt ställe där partners möts så det är viktigt att se bra ut för många.
En tjej löptränar

Utegym på Gärdet

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag tänkte tipsa er som bor i Stockholm om ett riktigt bra utegym, nämligen det som ligger på Gärdet i närheten av Kampementsbadet. Det fina med utegym är att det är helt gratis att träna samt att det är utomhus i dessa coronatider. Det finns ett flertal utegym i Stockholm och visst finns det de som ligger finare till, exempelvis utegymmet vid Smedsuddsbadet, men jag anser att det på Gärdet har bättre redskap som väger upp den ganska tråkiga omgivningen. Jag tycker att det är sorgligt att läsa att så många yngre inte tränar alls under corona. Träning behöver inte kosta mycket och en kompis som är utbildad till socionom arbetar nu i Rinkeby. Hon tittade på lediga jobb för socionom och föll pladask för tjänsten där eftersom hon får arbeta med barn. De här barnen kommer aldrig att bli hockeyproffs eftersom det är en sådan dyr sport men däremot kan hon hjälpa barnen med bidrag till fotboll och andra sporter som inte kostar så mycket. Så att inte ha pengar är ingen ursäkt för att sitta stilla då det erbjuds både bidrag och gratis möjligheter.
Träningsredskap vid peppande skylt

Träna och jobba hemma

Av , , Bli först att kommentera 0

Min väninna visade mig några objekt från en mäklare i Ängelholm. Hon och hennes sambo ska flytta dit då han ska börja spela i det lokala hockeylaget. Även Rögle BK finns i staden och det gick visst riktigt bra för laget förra säsongen med SM-silver! Hon visade mig bland annat att de ska bygga om sin källare till ett fullt utrustat gym samt även försöka ha en del yta för annan träning. Inriktningen verkade vara åt crossfit hållet men det ska även finns plats för avslappning och yoga. Tydligen är tanken att hon ska utbilda sig till PT och kunna ta emot kunder hemma vilket är praktiskt och lätt att kombinera i och med den livsstil de lever. Möjligheten att träna hemma med riktigt bra utrustning är en dröm för alla som älskar att träna. Jag ser fram emot att få komma ner till Ängelholm när det blir klart så jag kan få titta och inte minst provträna, sedan får vi se vad som är applicerbart här hemma.
Nyckel i dörr på nytt hus
Konor och battleropes på träningsmatta

Den viktiga vardagsmotionen

Av , , Bli först att kommentera 0

Vardagsmotion är bland den bästa motionen man kan tänka sig. När träning diskuteras är det lätt att fastna vid olika pass såsom styrketräning, löpning och yoga med mera. Det glöms lätt bort att just rörelse i vardagen är otroligt viktig. Det är rekommenderat att man skall röra sig 30 minuter om dagen och då menas rörelse som ger en lätt andfåddhet, men mer än så behöver det inte vara. För den som har trädgård bjuds extra många tillfällen till motion när man räfsar, gräver, klipper häckar och gräs. Varför inte satsa på en ny gräsklippare, en handdriven sådan som förenar nytta med nytta. Men vardagsmotion behöver inte krävs sådana resurser eller inköp. Det kan handla om att hoppa av bussen en hållplats tidigare och gå resten av vägen, stå upp när du arbetar och kanske göra lite benövningar under tiden. Ta trapporna istället för rulltrapporna. Det är bara att anpassa efter sin egen förmåga och hur det ser ut i vardagen.
Trappor i mitten av rulltrappor
gräsklippare

Löpning i Spanien

Av , , Bli först att kommentera 0

Man som löptränar
Hola, que tal? Nu ska jag göra er avundsjuk för jag njuter av soliga dagar. Trots corona är jag i Spanien för jag följde med min kompis som ska köpa lägenhet här. Varje morgon tar jag en löprunda men jag blir galen för de går på fel sida av gångvägen! Är det någon annan som upplevt det när de har tränat i Spanien. I Sverige går man på vänster sida oavsett om det är en gång- eller bilväg. Fordon färdas på höger sida av färdriktningen men här verkar det ändras om det är en gångväg. Cyklister, rullskidåkare och gångtrafikanter håller alla till höger. Jag blir livrädd när någon kommer svischande förbi och jag inte hört dem eftersom jag ofta springer med hörlurar. Tycker svenska reglerna är mer logiska. Rullskidor och sparkar är lite spännande dock för det är hur fort man kör som avgör vilken sida man ska vara på.

Kan man träna med smycken?

Av , , Bli först att kommentera 0

En kvinna visar örhängen
En sak jag har noterat när jag har varit på gymmet är att folk verkar hantera det här med smycken under träning väldigt olika. En del har på sig örhängen, halsband, armband med eller utan budskap och ringar under träningen medan andra är väldigt noga med att ta av sig varenda litet smycke innan de lämnar omklädningsrummet. Personligen har jag sällan smycken på mig, förutom när jag är på fest, men för ett tag sedan köpte jag ett par guldörhängen från Happybling (klicka här) som jag knappt vill ta av. Jag har därför läst på en del om huruvida man bör ha smycken när man tränar eller inte. Tydligen beror det väldigt mycket på vilken typ av smycke det är. Så kallade bijouterier, alltså smycken av mindre oädla och mindre dyrbara material, bör man ta av innan träningen eftersom de sällan tål fukt. Däremot är det ingen fara med smycken i silver eller minst 18K guld, så jag kan lugnt träna vidare med mina örhängen!