Snor

Jag är i extremt behov av en ny uppfinning. En som mäter snor eller något liknande. Med skolstarten kommer alla förkylningarna. Just nu snörvlar alla mer eller mindre konstant. 16-åringen har feber och sitter med rödsprängda ögon i soffan. 11-åringen hostade sig iväg i morse utan större entusiasm. Själv har jag ont i halsen och är öm i kroppen. Känner mig allmänt vissen.

Var drar man gränserna? En unge som snörvlar är inte tvärenkel att diagnostisera klockan sju på morgonen. Är han tillräckligt sjuk för att stanna hemma? Eller är han bara morgontrött? Man vet ju själv hur vissa saker kan kännas oöverstigliga innan man satt foten utanför sängkanten.

Samtidigt vill man ju inte nöta ner ungarna. De måste ju orka med skolan. Man har ju inte heller lust att smitta ner halva klassen.

Någon borde uppfinna nåt unikt snabbtest. Något som inte bara mätte feber utan hela allmäntillståndet liksom. En snor- och temperaturmätare som kollade antikroppar och sänkningsreaktioner bara sådär poff. Och som inte tog hänsyn till om man var morgontrött eller inte.
Minns ni de där gamla feberremsorna man satte i pannan?Lite så hade jag tänkt mig den där uppfinningen. Man bara smäller på den i pannan på ungen och inom tio sekunder får man svaret. Rött för sjuk – grönt för frisk.
Man kanske skulle kunna ställa in den på olika nivåer beroende på vad man ska göra under dagen? Ska man spela match kanske det inte räcker med grönt för skolarbete?
Tänk vad enkelt det vore då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.