Stormen efter stormen

 

Det var det. Djurgården var bättre, inget snack om det. De var hårdare, grisigare, hakade mer. Kort sagt utnyttjade alla sina fulspelstendenser till max. Och så länge man inte straffas för det, så måste man ju säga att de gör det bra. De var tyngre och starkare och rappare, bara att konstatera. Leksand måste tagga upp sitt fysiska spel, annars är det kört mot ett lag som Djurgården.

Nu sitter Christian Eklund i TV och smörar för Djurgårdsfansen och säger att de är så solidariska och ställer upp i vått och torrt och blablabla. Eh? Är det samma kille som i förra veckan fick poliseskort ut flera timmar efter förlustmatchen mot Rögle via en bakutgång för att inte bli lynchad av fansen? Det här var humor på hög nivå.

För övrigt kan jag bara konstatera att det var en himla tur att det här inte var en måstematch för Leksand. Jag kan också konstatera att min man verkligen kan reta gallfeber på mig. Nu har han legat uppe och sett SM-finaler för att han inte fick zappa runt mitt i Leksandsmatchen. Sen kommer han ner lagom för att sätta sig i soffan och börja klaga på Leksands målvakt. Fyra gånger i samma målsituation. F-Y-R-A gånger. I varje repris. Jag fick jordens frispel och sen fick jag sätta mig på min högerhand för jag var SÅ nära att kasta fjärrkontrollen rätt i hans nuna. I en hätsk hundradel visualiserade jag hur den skulle krossa hans TV-glasögon och göra ett stort märke i hans panna. Det är en av mina speciella färdigheter, det där att tänka i bilder.

Jag frågade om han tyckte att jag skulle sätta mig och klaga på Jocke Eriksson imorgon när Modo avgör? Sådär FYRA gånger, riktigt tjata in det i ansiktet på honom. Då surnade han ihop och knep ihop munnen och vägrade svara på tilltal som en trotsig treåring. Och betänk då att han inte ens har fått se sitt lag förlora ikväll. Ibland har han inte riktigt fingertoppskänslan, han som borde veta hur det känns. Det slutade med att han stampade iväg till TV:n uppe i sovrummet och jag sitter här nere och försöker få ner pulsen.  
I morgon bitti ska jag nämligen ta ett blodtryck och stickas lite i armen, så det vore väl fint om jag hade lugnat mig till dess. Men det kan kräva skilda sovrum!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.