Säkerheten i samhället

Vi kanske skulle fråga oss om det tummas på säkerheten i samhället? Jag menar fanns det något säkrare än när en gammal dieselbil, buss, lastbil eller tåg drevs med diesel. Tågen må så vara att det blev elektrifierade, men allt annat vi nu ska ha som enbart ska gå på el. Att vi blir ännu mer beroende av elen gör vårt samhälle sårbarare. När inte bilen går att ladda hur gör man då? Visst, så länge det är någorlunda varmt och som de flesta som driver den linjen som vi nu är inne i fått för sig. Jag har sagt det flertalet gånger, Sverige består av olika geografiska områden och det man gör är att anpassa hela Sverige till att vi alla skulle bo i städerna. Då får man säga vad man vill, men så är det.

Hur låter det när vi ska ha kommunikationer i hela vårt land, eller inte ha? Det verkar man helt glömma bort att vi måste kunna nå alla människor i landet. Nu som det blivit är det ju näst intill förbud bo eller verka när det bara planeras för storstadsområden. Men varifrån tas all råvaran (inkl vattnet) som ska göra Sverige så fantastiskt, är det från områdena där problemen nu ska åtgärdas?

Om inte det vore nog försämra för både landsbygd och glesbygd, blandar man i bränslet all skit så folk blir stående. Dieseln blandar man i något som gör att bränslet tjocknar (algbildning) och man blir stående. Verkstadsbesök och/eller nya delar kan behövas. Bensinen är nu säkrare ur den synpunkten vad jag kan förstå, men är detta nödvändigt gå så hårt fram med miljöåtgärder?

Min slutsats blir om vi tänker oss el överlag och den hets som nu blivit både med batterier och att bygga fabriker för produktion av dessa, att det endast är kärnkraften som kommer lösa det. Vindkraften är en alltför osäker energikälla, plus att den inte är miljövänlig – mot naturen i sig. Den kan förstöra fina naturområden tillika riskerar människor som bor i dess närhet inte kunna bo kvar, eller varför inte någon bosätta sig där alls.

Kärnkraft är enda lösningen rädda miljön om vi ska använda elen till allting. Det går att ta bort de oförskämda skatterna och pålagorna på elen. Det är bara påhittade för att stärka statens kassa. Alla vi som använder el, inte minst i hushållen och företagen är det som får dra det yngsta lasset.

Det måste vara tillåtet bosätta sig var man vill i Sverige. Som det nu utvecklats är det närmast förbud inom vissa områden, även att då få en utkomst. Man straffbelägger redan mindre befolkade områden till förmån för städerna. Det blir bara sämre och sämre i det fallet, trots man försöker intala oss att det blir bättre.

Hur länge ska vi tolerera alla lögner de sprider ut?

Det går nog fan så bra dela ut bostadsbidrag till höger och vänster när andra betalar. Du som har eget boende, betalar ström och andra löpande utgifter ges ingen möjlighet till några bidrag. Här gör vänstersamhället en riktig blunder. Man direkt gynnar storkapitalet (byggherrarna) som blir i motsats vad man försöker påskina.

Import av ström fortsätter idag (kl. 11) 1946 MW.

En kommentar

  1. Gorbatjov

    Var bara lugn. Ha kvar din bensin eller dieselbil. USA , Ryssland, Saudi Arabien, mfl. kommer att producera olja, gas och dieselbilar även i framtiden. De politiska sopprötterna som försöker bestämma över naturens lagar kommer förr eller senare att dra det kortaste strået.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.