Vindkraften blir bara större och större

Nu har Europas störste private skogsägare gett sig in i vindkraftsutbyggnaden rejält. De har för avsikt bygga vindkraft från S-svall och uppåt landet genom att de äger stora skogsmarker i norr. Man kan gissa att det först avverkas och sedan byggs vindkraftparker. De redan avverkade ytorna börjar man givetvis med att bebygga. Man har för avsikt bygga lika mycket som vattenkraften nu ger, 65 TWh. Det är naturligtvis den maximala effekten under de förhållande när vindkraften ger som mest.

Ser vi till politiken och vilka här är vinnare borde det vara både Miljöpartiet men även Centern och den regering vi nu har och där alla ingår. Även Vänsterpartiet borde vara en av vinnarna i den s k ”Gröna omställningen”.

Alla andra som varit och är emot vindkraft verkar nu bli förlorarna, inte minst människor som förhåller sig till Sd, Kd och M, ja även L hör väl till det förlorande gänget. Någon ny kärnkraft ses inte i sikte då nu en jätte som SCA ger sig in i vindkraftutbyggnaden på allvar.

Framtiden är elbilar, laddning och gröda från havet. Fisken, den som finns i haven, är i princip utfiskad. Strömmingen utefter kusten, Norrlandskusten är redan utfiskad. Men vi kanske inte behöver äta något i framtiden. Vi ska leva av vinsterna från vindkraften.

Ska man se med positiva ögon är det naturligtvis bättre att ett svenskt företag bygger än ett kinesiskt.

Någon brist på betong nämns inte, oavsett vad som avses byggas. Vi ser vilka informationer som ges, för att i nästa sekund är det som bortblåsta. Tydligen är det kapitalägarna som helt enkelt äger marknaden och vår jord vi lever på.

Det är klart får man 100-miljarder i stöd kan vad som helst bli lönsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.