Rösta till vad som skett, eller till löftena?

Bor man i en stad eller de platser där gängkriminaliteten blivit vardag, ska man då tro det blir bättre med 50 000 poliser till 2032? Jag ser det snarast som man accepterat våldet och under de senaste 8 åren vad har hänt här? Just i år den tid som gått har skjutningarna och dödsfallen aldrig varit så höga på så kort tid. Det enda man har att komma med är ökningen av poliser. Men det hjälper ju inte och ska vi vänta till 2032 innan vi kan se någon ljusning? De verkar (S)jälva tolerera det misslyckande man står inför.

Det tråkiga att andra partier resonerar likadant, i alla fall SD och även Moderater, främst. Man litar till att systemet ska fungera bara det finns nog poliser, bura in och vad vi ser vi nu som skett är att fängelserna är överfulla. Det är väldigt dyrt det man håller på med, även ineffektivt och nog borde politiker som har för avsikt regera något bättre komma med. Jag har föreslagit skottsäkra bilar/fordon som patrullerar dygnet runt i de värst utsatta områdena och även rätt likvidera människor vid påfallande fara för liv. Det är ett mindre krig som pågår helt enkelt, ingenting annat som drabbar civilsamhället hårt och oskyldiga medborgare. Men som sagt jag tror ingenting på det här med 50 000 poliser till 2032. Punkt.

Sedan har vi public Service och deras kulturinslag som man satt ihop med nyheter och även sporten. Sist kommer de lokala nyheterna, för oss vill säga, Umeå och Skellefteå. Då måste man ändå genomleva detta med kulturinslagen som för det mesta kan vara rena snusket, busket eller från långt ner i gyttjan man dragit upp. Det är sorgligt så dåligt det och även deprimerande inslag det kan innehålla ibland. Vad hände med den redaktion som kom till D-tea som ingår i SVT:s utbud? Inte ett inslag har jag sett: För oss här i norr är det just bara de två största städerna i länet som verkar betyda något. Lokala politiker och företrädare, i alla fall de som skulle tillhöra mera V och S verkar vara nöjda med utvecklingen och vill ha fortsatt förtroende.

Ska vi lyssna till löftena eller det som vi med säkerhet vet och det som skett?

Det vi med säkerhet kan säga att det kommer bli en hård strid om Sveriges makt de kommande 4 åren. Även om någon av de största partierna, ja största partier, har inte SD gått om M nu? Hur tänker man här bilda regering inom den klanen? Likadant för S hur tänker man försöka bilda en regering med C och V gående i vitt skilda håll?

Vården och vårdkrisen, även sjukvården där personalen (på golvet) tröttnat kan man förstå efter den pandemi vi haft och fortfarande har. Tillika dåliga pass och i jämförelse med andra grupper (industri) dåliga löner. det är klart får man både bättre betalt, bättre scheman och överlag bättre arbetsvillkor, dum är man om man inte tar det. Fritiden är viktig, att kunna återhämta sig. Det verkar saknas inom inom både vården sjukvården. Det är ju en viktig ingrediens i livet att få en bra ålderdom, eller om man är sjuk få bra vård. Ingen verkar ta tag i problemet på allvar, eller vill inte helt enkelt. Våra små kommuner har inte så stora medel och vad som här händer är svårt sia om. Mycket tycker jag är ena svamlet med språk och språkundervisning och att man till 100 % ska kunna lära sig ett annat språk och inte bli accepterad om man inte kan det till fullo. Det om något tycker jag är förtäckt rasism. Det är skamligt när stora partier har de i sin (val)-genda. Skäms?

Svenska folket, över och medelklass tycks inte begripa att det börjar råda kris i världen där vi alla kan drabbas mindre eller svårare. Utbuden på TV i olika kanaler kan stå mig upp i halsen ibland. Hur än man röstar torde det fortsätta, den kommersialism som tagit över samhället och världen.

Klimatet,klimatkrisen har jag lagt åt sidan tro på de åtgärder man försöker sig på att förändra i den. I alla lilla Sverige drastiskt skulle förändra klimatet, är ju rent larv. Själv tycker jag det inte förekommer så stora förändringar. Jag tycker det är ganska normalt. Regn, snö, sol, vind, kyla och värme, är det onormalt?

Greja bäst dom vill, jag bryr mig inte jättemycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.