Ett Arbetarparti (S) utan arbetare

Så skulle jag vilja beskriva det och främst om vi tittar till riksdagshuset och vilka som huserat där de senaste 8 åren. Jag skulle vilja kalla de flesta broilers, politikerbroilers som aldrig haft ett ”riktigt” arbete utan bara växt upp och med politiken och skolats in i den utan en verklig kännedom om människorna utanför. Sveriges befolkning, Sveriges landskap, städer och hur olika människor kan ha sina olika tillvaron, de verkar de direkt främmande för. De har sina lyor, ja lyxvåningar i storstan S-holm de flesta, kommer oftast därifrån själva och oftast också läst sig till vad de ska arbeta med, vill säga utveckla sin broilerteknik.

Nu verkar de flesta ryka när vi får en ny regering och det kan vara bra. Det är inte bra att samma människor cirklar runt och inte tar åt sig nya idéer eller inte känner någon press att försöka höja sig. Det blir som gammalt gräs, åkrar och marker faller i träda och är svårt att väcka till liv, med tiden förmultnar allting.

Alla är säkert inte urkass, men det breder ut sig en osäkerhet i allt. De uppträder harigt, är rädda ta beslut, vågar inte, eller rent av rätt tomma i bollen. Demokratin lever trots allt inom Sverige och vi får nu se vad som händer.

Det är otroligt mycket som måste åtgärdas. 200 skolor i Sverige saknar lärare. Sämst är det givetvis i Sveriges mindre befolkade delar, om den här regeringen kan göra något åt det är väl tveksamt. De flesta i den konstellation vi får har ju applåderat åt friskolorna. Sämst i det fallet torde vara nuvarande Liberaler jämte Moderaterna som främst gynnar de tätbefolkade delarna i Sverige, främst Sveriges större städer, S-holm inte minst. Hur de ska vända trenden och börja bry sig om folket, människorna som är utanför deras intressesfär har jag svårt förstå. Men det är nog som befarat, skolan är så körd i botten att den aldrig kommer gå att reparera.

En undersköterska från Ukraina som vill lära svenska inom sitt yrke och bor i S-uman, måste pendla till Umeå varje dag 46 mil. 46 mil? Det är inte klokt, finns inte ens svenskundervisning (kurser) längre i våra mindre orter? Hur fan ska den här regeringen fixa till de ”utanbygder” vi bor i och där allt har förfallit om vi jämför med tidigare service hur det kunde se ut. Ska storstadspartiet Moderaterna nu bli land- och glesbygdens vänner? Centern har ju redan svikit om vi tittar till utslaget från valet och inte minst lokalt.

Knäppa händerna och hoppas kan man alltid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.