Sänkt bränslepris, en (M)edveten lögn

Det är vad jag befarade när man inte sänker reduktionsplikten direkt efter nyår utan först 2024, om det ens då kommer bli. Den här regeringen har ljugit så mycket inför valet att jag tror ingenting på det längre. Bränslebolagen behöver tid ställa om. F d statsminister Reinfeldt är styrelseordförande i branchorganisationen Drivkraft Sverige och är kritisk till den sänkta reduktionsplikten. Naturligtvis ligger det enorma pengar bakom där även Miljöpartiet (S-regeringen) också ligger bakom ett nytt sätt tjäna storkovan. De nya gröna kapitalisterna är vad det är frågan om. Men samma unkna gamla hökar kan vara inblandade liksom nytillkomna.

Moderater är inget lita på. De är bara intresserade styra Sverige med hjälp av lögner. Är det så vi ska se det?

OBS! Tidigare gick det läsa, när jag satte in inlägget. Det blev tydligen för starkt och någon typ av protester har infunnit sig och nu går Expressens artikel endast läsa om du har PREMIUM.

2 kommentarer

  1. brorson

    Det går fortfarande att läsa Anna Dahberlgs ledarkrönika ”Medierna borde sluta krama vindkraften”. Även vindkraften borde granskas kritiskt. Men det gör inte medierna. Journalisterna ställer inga besvärande frågor.

    Ditt eget inlägg om reduktionsplikten är jättebra. Nya gröna kapitalister. Som har styrt den förra regeringen och nu den nuvarande. Plötsligt dyker Fredrik Reinfeldt upp som gubben är lådan, ingriper i Tidö-förhandlingarna och M viker sig. Han påstår att bränslebolagen måste få tid (över ett och ett halvt år) att ställa om. Annars står de med stora osålda lager. Det borde vara bolagens egen uppgift att skaffa köpare. Varför inte till de värmekraftverk, som kommer att köras i väntan på ny kärnkraft?

    Det är andra (eller tredje eller fjärde, etgc) gången som en moderat ex-minister, som företrädare för en bransch-organisation, kräver rättning av regeringen. Förra gången var det Catarina Elmsäter-Svärd, som gav order om cementen. Förra regeringen, inkl MP-ministrarna fixade tillstånd till fortsatt kalkbrytning på Gotland. Fundamenten till vindkraften kräver massor med cement.

    Tid att granska också vad f.d. MP-ministrar gör efter tiden som politiker. Bolund går ju helt uppenbart bilindustrins ärenden.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Det är ju klimatet som är boven. När f d politiker med stort inflytande också vänt kappan efter vinden och blivit klimataktivister genom att öka på sina miljarder ännu mer.
      Vindkraften samma sak, Moderaterna är lika intresserad av den om det ger vinster. SCA som vill bygga enorma parker i Norrland, är det ett socialistiskt företag? Knappast det lutar väl mer åt hårdföra kapitalister. Om miljön förintas skiter de väl i, huvudsaken deras vinster ökar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.