Problemen med invandringen kan tillskrivas tidigare skeenden

Vi vet bara hur det lät i vår lilla kommun med en stor yta men få invånare. Den för det mesta socialdemokratiskt styrda kommunen, även då om vi går tillbaka när invandringen var som störst. Så här skriver Expressen i en artikel från 2015 och främst är det f d sossen Jan Emanuel som blev början till hans förmögna leverne.

Det var ju så populärt, hjälpa flyktingarna skulle även bli ett uppsving för kommunerna och inte minst de privata som engagerade sig. Allt som fanns att hyra gav bra förtjänster som staten sedan betalade för.

Nå hur blev allt detta? Det kan väl närmast beskrivas som kejsarens nya kläder. Av detta blev en stor tragedi. Gängbrottsligheten vi nu både ser och upplever är en frukt av detta. Barnen som då växte upp kan till stor del tillskrivas de problem vi nu har. De kanske sedan också själva fått egna barn som vuxit upp vind för våg.

Här kan både vänster och höger tillskrivas delar i detta scenario.

Att nu vakna upp, är 10 år för sent, men kanske bättre sent än aldrig.

Ser vi nu till de överfulla fängelserna och vilka där som sitter kan det inte vara den drömmen många kom hit för. De flesta betecknas också som svenskar (svenska medborgare) enligt vad som framgått.

Är det skattebetalarna som nu ska stå för notan, borde de inte vara alla då ansvariga politiker som gjort hur vi nu fått som betala kalaset ur egen ficka.

Det är en enorm summa detta kostar och inte minst alla fängelser som måste byggas.

Dom här jävla SIS- och HVB-hemmen är det sämsta Sverige någonsin inrättat. En hel generation unga som de flesta kan få sitta i fängelse återstoden av sina lina liv. Är detta humant?

Är det barnen som ska lida för vuxnas jakt på pengar, eller vad har hemmen för annan uppgift?

Sverige är uselt skött från S till M.

Beklagligt, sorgligt

6 kommentarer

  1. brorson

    Bara ett par detaljer.
    Håller med om att SIS- och HVB-hemmen är bland det sämsta Sverige har inrättat. Men har de nu använts för något annat än det, som de från början varit avsedda för? När de inrättades, ersatte de någonting, som sannolikt var bättre. Och vad hände med det ursprungliga klientelet, lämnades de vind för våg, när hemmen i stor skala började användas för kriminella och ensamkommande? Och varför har de s.k. ensamkommande öht kommit hit?

    Under den arabiska våren 2011, som USA-presidenten Obama drog ingån utan att ta ansvar för konsekvenserna, vägrade diktatorn al-Assad i Syrien gå med på demokratisering, med föjd att inbördeskrig bröt ut. Syrier flydde till Jordanien, där de internerades i FN-läger och till Turkiet, där de inledningsvis behandlades av Erdogan som ett välkommet arbetskraft–tillskott (jmfr den svenska synen på invandrare), men torde med tiden ha trängt ut den turkiska arbetskraften.

    Under maj 2015 hade världen glömt flyktinglägren i Jordanien, med följd att FN skar ner matransonerna till flyktingarna, som började säka sig från flyktinglägren. I juli samma år drog Erdogan in arbetstillstånden för de syriska flyktingarna, som under hösten vällde in i Europa, vars gränsbevakning inte kunde stå emot anstormningen.

    Nyheten att portarna till Europa var praktiskt taget öppna spreds över världen, och migranter, som inte kan kallas flyktingar, eftersom de inte var förföljda där de befann sig, började också komma. Däribland äventyreslustna unga pojkar och män från Iran, vars föräldrar 15 – 20 år tidigare hade kommit dig som flyktingar från Afghanistan och fått asyl eller någon annan form av uppehållstillstånd i Iran.

    Huruvida de hade lämnat sina föräldrahem i Iran med sina föräldrarnas medgivande vet jag inte, men i vart fall torde inte föräldrarna haft något intresse att följa med. Vi talar nu om den grupp ensamkommande ”barn”, som vållat politisk strid, hamnat i kriminalitet och ställt till med en enorm oreda i Sverige, där de har inkvarterats i överblivna (???) HVB-hem, där knarklangare har väntat utanför.

    Mig veterligt finns inget som tyder på förhöjd kriminalitet inom denna grupp före ankomsten till Sverige. Nästan alla inom gruppen verkar ha hemfallit åt narkotikamissbruk och grov kriminalitet i Sverige. Det handlar ju här om omogna unga pojkar / mån, som kommit från en miljö med sträng moral och hårda straff till ett land med en helt ,annan kulturdär nästan allting har varit tillåtet och straffen för lagöverträdelser har varit milda.

    De borde omgående ha skickats hem till föräödrarna i Iran. De borde ha behandlats som barn, som rymt hemifrån. Men har i stället av Gustav Fridolin uppmanats att protestera mot utvisning. Dåvarande C-ledaren Annie Lööf har sagt att ”Sverige behöver de ensamkommande”. Detta trots att de bevisligen inte har klarat tillvaron i ett för dem främmande land utan föräldrars tillsyn.

    Har Sverige öht haft rätt att på detta sätt lägga beslag på ett annat lands och folks barn och ungdomar, som kan anses ha rymt hemifrån. När svenska politikeer säger att Sverige behöver dessa ungdomar,. liknar det en modern form av slavhandel. Det kan inte förnekas, när de används som slavarbetskraft hos de kriminella gängen.

    • edor, Vilhelmina (inläggsförfattare)

      Och inte blev det bättre med Stefan Löfven och hans ”svenska modell”. De verkliga rasisterna och det verkligt rasistiska uttrycket. Ingen kanske tänker nämnvärt på det, men vi ser vart Sverige gått. Socialdemokraterna är nog inte värdiga styra landet länge. Allt för mycket har direkt gått på tok och människorna omkring eller i partiet är närmast fördummade gamla spöken. Jag börjar ändra uppfattning om Kristersson, han kanske inte är så dum ändå. Vi får se vart vi landar – innan 2026.

      • brorson

        Och nästan inga av alla dem, som kom med den stora flyktingvågen 2015 – 2016 var flyktingar i egentlig bemärkelse, eftersom de redan hade fått asyl eller någon annan form av uppehållstillstånd i andra länder. Turkiet hade visserligen dragit in arbetstillstånden, men hade inte utvisat någon. Och FN hade delat ut mobiltelefoner med GPS och alla finesser till flyktingarna i lägren i Jordanien i stället för att dela ut tillräckligt med mat. Och Sverige hade just erkänt Palestinska och gödslade de palestinska s.k. befrielseorganisationerna med pengar. Utvandringen av syriska flyktingar, som haft jobb i Turkiet, upphörde i stort sett, sedan Tyskland tagit på sig kostnaden för deras försörjning i -Turkiet i utbyte mot att Turkiet stängde gränserna mot Grekland. Men migranter från länder längre bort fortsatte att använda Turkiet som transitland. Man kan således dela upp flyktingvågen i två delar. Den första delen bestod av syrier från Turkiet och den andra delen av afghaner från Iran, som tagit sig över bergen mellan Iran och Turkiet.

        I Sverige dukade de upp snyfthistorier om att de flytt från militärtjänst i i Iran, som deltog i kriget mot IS i Irak, vilket dementerades av iranska officerare, som menade att så många afghaner hade anmält sig som frivilliga att officerarna kunde välja och vraka bland afghanerna och då naturligtvis hade valt ut de bästa De lockades med iranskt medborgarskap, om de överlevde, och sex med fyrtio jungfrur i Paradiset. om de inte överlevde. Dessutom var ju kriget mot IS ett heligt krig, jihad, eftersom de afghanska flyktingarna i Iran tillhört den shiamuslimska minoriteten i Iran, medan IS var (och är) en sunnimuslimsk extremist.-organisation.

        Sanningen torde därför ha varit den motsatta mot vad de påstod i Sverige, nämligen att de hade nekats tjänstgöring i den iranska armén, antingen för att de var för unga eller för att de inte var bra nog. Att de skulle lida av förföljelse i Iran år anses praktiskt taget uteslutet, eftersom denna afghanska minoritet tillhör samma gren av islam som det styrande prästerskapet i Iran, nämligen shia. En svensk journalist, som hade besökt em av ”flyktingarnas” föräldrahem i Iran, har berättat att systrarna hade börjat gråta, när journalisten hade berättat vad brodern haft för sig i Sverige.

        Vad är det för flyktingpolitik, som gör personer, som inte begått brott i de länder de kommit från, till grovt kriminella brottslingar i Sverige? Men bland de s. k. flyktingarna finns givetvis också personer, som flytt från rättmätiga straff för brott i hemländerna. Dem har det också varit synd om, för få länder har samma humana kriminalvård som Sverige. De har defintivt inte uppfyllt flyktingdefinitionen i ’FN:s flyktingdefintion, men kanske den svenska tolkningen av EU-direktivet om ”alternativt skyddsbehövande”, där det talas om nåde tortyr och ”omänskliga straff”.

        • brorson

          Felskrivning. ”…eftersom de afghanska flyktingarna i Iran tillhört den shiamuslimska minoriteten i Iran” ska naturligtvis vara ”den shiamuslimska minoriteten i Afghanistan”. Inte bara det styrande prästerskapet, utan även majoriteten av det iranska folket är shia.
          Talibanerna, som nu återigen har makten i Afghanistan, är däremot sunni., Man kan nog säga att talibanerna är extrema sunni, men dock inte lika extrema som IS. Talibanernas behandling av shia-minoriteten i Afghanistan tycks nu vara bättre än förra gången talibanerna hade makten.

      • Drutten

        Ja skynda och ändra din uppfattning om S innan nästa val så du inte röstar på detta krakelerade parti mer. S är inte vad det var en gång. S är ett helt annat parti idag. En gång i tiden röstade även jag S men inte mer. Måtte fler vakna och se vad S är idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.