Ibland undrar man om den ”Svenska Modellen” alltid är så bra?

Är facken alltid bra eller bidrar de till en nedsatt och snedvriden konkurrens? Varför har sjukvården alltid problem, eller vården överlag? Varför klagar de flesta inom vården som jobbar på dåliga löner? Även de som är beroende av vården klagar och att det skulle bli bara sämre och sämre. Vilket fack är här det som är det centrala, är det inte kommunal som för de flesta tycks bindas samman med S och det block som styrt landet under långa tider. Varför uppmärksammas nu i stort problemen när vi har en annan regering?

Någonting verkar bristfälligt, oavsett hur mycket pengar som pumpas in, eller kan det vara så att det skulle krävas en egen budget just för detta?

Samma sak med strejken mot Tesla. Kan den sett vara generellt bra och utvecklande för svensk arbetsmarknad? Enligt min mening och vad jag tror kan facken bromsa utvecklingen. Är det överlag bra och att de olika svenska facken alltid är bra?

För min del är och blir jag trött på det ständiga gnället, främst från kommunal att det saknas pengar. Senaste regeringen före den här var den inte sossestyrd och varför försökte man inte då rätta till problemen som nu plötsligt blivit så stora enligt kommunal. Samma sak med PRO, nu pratar man gärna om pensionerna och dess låga pensioner, den som har. Nu går man starkt ut man vill höja dessa och det borde vara ok. Men räkna bakåt i tiden och ta gärna med den ”svenska modellen” som främst av sossar, även arbetsgivarna skulle vara överlägsen alla andras, alla andra länders, varför ger den så dåliga pensioner???

Varför verkar alla andra länder om vi håller oss till Norden, alla verkar här ha bättre pensioner och förmåner än Sverige?

Kan det möjligen vara så att S gått in i en träda och endast förlitar sig på gamla meriter och de ska vara beständiga och att människor ska rösta fram dessa trots deras många totala misslyckanden som nu visar sig.

Okej att sjukvården/vården är beroende av skattemedel torde var sant och kan här blivit en förändring som starkt bidrar till detta?

Kan det vara så att det är själva ”tricket” inom och för S ett sätt behålla makten, att människor ska vara beroende. Inte för bra och inte för dåligt. De ska vara en räddare i nöden, såsom i gamla tider. Det är ganska förutsägande deras sätt agera. Tröttsamt.

Sant eller falskt, döm själva.

Jag själv ska inte klaga. Än så länge flyter det på.

(Dagen började med en ovanlig smäll. Javisstja, det är ju ”skott”dagen 🙂

En kommentar

  1. anders

    Ett tips ! Kolla på SVT play Forum om gårdagens seminarium om ”Skattenytta”
    Seminariet arrangerat av S och M – Mycket intressant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.