Amerika den store Satan

Så beskrivs Amerika främst från Iran. Det är den Islamistiska världen främst som använder det språket mot Amerika och främst mot dess allierade där Israel inte minst ingår. Den massaker på judar som ägde rum från Hamas kan Israel själva varit stor orsak till genom att utöka sina landgränser och hänsynslöst låtit bygga bosättningar. Det är i vilket fall ett icke lagligt beteende om vi ser till hur de skaffat sig områden.

Israel har lika stort invånarantal som Sverige och visst är det ett land som har inspirerats av väst och inte minst Amerika. Huruvida det är i rätt riktning allting i väst som vi företar oss kan diskuteras. Vi använder våra världsliga gemensamma resurser för att bygga upp vårt välstånd. Ser vi till palestinierna där både Hamas ingår och på något sätt styrda av Iran, ligger de långt efter. Är detta en tillfällighet eller vad beror detta på? Vi kan också fråga vilka av dessa använder mest av våra naturresurser?

Nu när vi gått med i Nato är det de stridande krafterna vi vill åt och främst värna oss mot ryssarna. Vad bygger dessa stridande krafter av om inte oljan som produceras för att driva hela stridsmaskineriet. Tillika gör ryssarna samma sak.

Frågan man kan ställa kommer vi uppnå en fredlig väg med detta? Är det så att en del av världens befolkning tillåts massakreras utan att närmast ifrågasättas på bekostnad av att en annan får det bättre. Är det det vår religion går ut på – den kristna?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.