Pausa klimatpolitiken tills det blivit ordning på de pågående krigen

Att göra flera saker samtidigt brukar oftast leda till mindre lyckade resultat. Ingenting blir färdigställt, utan bara till hälften alla projekten. Det är så EU arbetar nu, ger ut olika direktiv än i den ena riktningen än i den andra.

Vilka är de stora utsläpparna idag om räknar till de pågående krigen, de 2 stora. Där Israel är en huvudaktör och den andra Ryssland. Ska det återbyggas allt som jämnats med marken och vad blir kostnaden av det och vilka kommer betala detta? Hur räknar man egentligen, är inte allt som förstörs någon form av energiförluster och beräknas återställas? Vi vet hur det lät i Sverige under förra regeringen när det var på tal vi inte skulle använda betong.

Är det meningen också andra ska betala denna förstörelse? Hur var det med Finland och deras skadestånd till dåvarande Sovjet. Det måste vara något fel i de krigslagar vi har och om vi tar Finlands skadestånd till Sovjetunionen. Det skulle varit precis tvärtom. Det anfallande landet är det som ska kräva ersättning – helt horribelt. Hur blir det nu i Ukraina om det blir någon typ av fred här. Är det vi andra länder som ska stå för den kostnaden. Likadant i Palestina, Gaza som är jämnat med marken, ska det också återuppbyggas? Jag anser det helt meningslöst de regler vi nu har som lyder under krigslagarna. Beträffande Gaza borde det vara Israel ensamt som ska stå för uppbyggnaden om det är tänkt den ska ske. Det Israel nu gör är övervåld och hör rimligen inte till något försvar. Netanyahu sitter nog löst och i själva verket är han orsak till det skeende vi nu ser. Jag föreslår han korsfäst.

Men så var det utsläppen. Är det privata sektorn som är boven i detta? Till viss del kanske men inte hela och hur är det med EU, vilka åtgärder åtar de sig själva, det personliga ansvaret? Ser jag till vilka fordon/bilar här används är det oftast lyxåk med de gamla sofistikerade kolv- och förbränningsmotorerna. Det blir nästa bara larvigt det de håller på med. Dirigera och uppmana andra, stifta lagar som de inte själva följer upp till. Ett liv i lyx, sus och dus är väl närmast vi ser.

Hur mycket olja finns kvar i marken? För ca: 50 år sedan om just 50 år framåt i tiden skulle oljan vara slut. En total felangivelse och det verkar finnas hur mycket som helst. När får vi någorlunda exakta uppgifter i detta? Även hur mycket CO2 krigen, krigsindustrin genom övningar släpper ut är höljt i dunkel. Tillika har vi de stora oljedepåerna som sprängs och går upp i rök. Det orkar man inte ta reda på, eller snarare man struntar i det, det är alldeles för jobbig. Lättare är kolla på trafiken, bilarna och allt det som tillhör. Det finns i data register och är betydligt lättare överblicka. Men är det sant de uppgifter vi får? Inte om vi ska räkna till helheten då stämmer de inte.

Människorna bakom detta som försöker dirigera andra, påföra olika lagar för klimatets skull borde istället själva straffas hårt. Åtminstone delegeras från sina ämbeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.