”Rädda våtmarkerna”

Är det ett skämt eller? När jordens yta redan består av 80 % vatten, vad skulle det har för betydelse om vi i Sverige skulle öka på våtmarkerna och vad skulle det ha för betydelse påverka klimatet? Jag tror inte det minsta. Den enda effekten det blir är rena bortkastade pengar som kunde gå till något annat, nyttigt. Är det sant som man också säger att haven kommer ytterligare öka i vattenmängd är det väl rent bortkastat det man håller på med.

Det finns så mycket annat vi kunde satsa dessa pengar på. Varför inte skola eller sjukvård för att nämna bara några.

Vi säger Hamas är en terroristorganisation, men vad är klimatrörelsen då, den svenska den vi ser Greta går i spetsen för? Enligt vad de utåt sett gått ut med står de bakom Hamas. Kanske inte direkt men indirekt genom attityd och handlande.

Jag tycker hela vänsterrörelsen nästan ger sina sympatier både till Hamas och varför inte Iran. Det avböjer sig allt vad krig heter (både V, Mp och fredsrörelsen) samtidigt som de vill lägga ner försvaret till glädje för ryssarna och Putin.

Jag jämför Nato med när man ute på sjön och använder flytväst. Det är en säkerhet, inte något hot. Världen ser så ut, då får vi acceptera hur det nu utvecklats. Sverige är ett relativt litet land sett i stort. Att vi haft ett försvar och kunnat bygga upp detta med flyg och allt det andra torde vara förundersamt. Men visst har det kostat, även spillda människoliv när alla nya plan ska testas. Draken hade ett problem där vingarna kunde lossna och också skedde bara att nämna något där personer/militärer fick sätta livet till. Att försöka upprätthålla ett försvar i den styrka och omfattning som skulle krävas att ensam stå emot ett angrepp av exempelvis Ryssland är inte möjligt.

Vi ser nu hur det utvecklats med regeringar som mer eller mindre avvecklat försvaret. Istället kan sänkta skatter varit alternativet, eller olika andra projekt som knappast gjort landet starkare.

En ny era och en ny tid torde vi få vara förberedda på. Den svenska lekskolan har nu blivit mer allvarsam och vi blir tvingade avsätta medel hit också.

Vad har vi säkerhetsbältet till och märker vi av det idag? Jag tror inte heller vi kommer märka Nato särskilt mycket och att vi skulle vara störda i övrigt göra vad vi vill – helt normala saker som vi tidigare gjort. Norge, Danmark och Island gick med 1949, har de hämmat dessa?

Jag tror det är mera våra egna hjärnspöken vi är rädda för.

Det är i alla fall vad jag i dagsläget tror.

(Att utveckla nya plan kostar oerhörda summor, att Sverige klarat det är minst sagt något som inte många länder av vår storlek klarat av. Det är unikt.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.