Valet i Ryssland??!

När folk hotas till röstning under hotet av kalashnikovs och där endast en kandidat finns med, även några andra mera för syns skull och är trogna Putin, kan vi knappast säga någon demokrati råder. Det är en bedrövlig utveckling i detta land och har det inte alltid varit?

Hur är det med vårt eget land Sverige, finns här några konstigheter värda ta upp? Exempelvis regionerna vad försiggår här? Tar vi V-botten kan vi undra varför det så långt de flesta kan minnas varit styrda av Socialdemokraterna.

Hur är det med valet just för denna region om vi håller oss endast till den. Hur ser valet ut och hur ageras det här? Inte med vapenhot men likväl en påtryckning att man ska rösta rött och det genom påverkan av hembesök och dörrknackning. Är detta i sin ordning kan man tycka. Så kunde det vara tidigare här också. Rösterna kollades och vilka man lagt rösten på, kanske det nu också görs?

Jag vill kalla det en form av mygel när det går till så. Okej om nu sossarna är bäst passande styra så okej, men hur ser det ut i regionen? Var det inte frågan om rejäla lånesummor och endast för att betala ut alla löner. Även missade räknekrav, även andra onödiga utgifter av rent slarv där utgiften skulle ligga på runt 400 000 000 miljoner. Nämnas jag hörde på radion att Hans Lindberg bara han åtnjuter 90 000/mån i någon typ av arvoden från regionen. Tillika har han väl andra ersättningar från olika uppdrag också och själva kommunalrådsposten. Vad jag ställer frågande är om allt som regionen i det här fallet lånar upp går till egentlig sjukvård? Varför räcker aldrig pengarna till någonsin? Okej här också, jag klagar inte på sjukvården i sig, men visst kan man undra varför detta hopbak där det kan vara svårt veta vad alla pengar går till.

Umeå kommun, alla anställda och hela det köret vad skulle den summan ligga under? Kan det vara så att de flesta av kommunens anställda är på något sätt ”köpta”? Det förefaller att det inte är 100 % raka puckar hela organisationen. Kanske endast bara en bråkdel.

Umeås organisation som ligger under regionen känns långt ifrån skrupelfri. Här torde nästan alla politiker ifrån olika partier åtnjuta varifrån inte minst regionen också ger oskäliga höga inkomster/arvoden som inte gynnar själva sjukvården det istället borde gå till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.