SCB och frågeformulär

Som rubrik står: Hjälp oss att kartlägga otrygghet och brottslighet.

Själva myndigheten lyder under dessa premisser: ”SCB har lite drygt 1 000 medarbetare och finns i både Solna och Örebro, samt som fältintervjuare som samlar in uppgifter till våra undersökningar runtom i landet. Totalt omsätter verksamheten över en miljard kronor årligen, varav hälften är statligt anslag. SCB är en myndighet under Finansdepartementet.”

Frågeformuläret som jag fått innehåller sexton (16) A4 sidor av olika frågor. Skulle jag ta mig an dessa beräknar jag det skulle ta uppemot 1 timme av min tid. Varför skulle jag göra det här gratis, ideellt när andra låt säga en EU-kommissionär har uppåt flera tusen i timlön omräknat till vad de tjänar per månad, om det räcker?

Detta är typiskt svensk, typiskt svenskt förfall i de myndigheter vi har. Här ombeds man som medborgare ställa upp för att hjälpa till med den oordning som de själva varit med och skapat. Se hur vi har i Sverige, kort sagt ingenting fungerar längre. Skolan må vara den viktigaste som kan vara roten till allt ont vi ser. Den har man lyckats förstöra och istället bygger man fängelser för att bura in människor, som troligen misslyckats med sin skolgång.

Svensken har fått det inpräntat i sig och under den tid vi haft de regeringar att vi förväntas vara som en ko, en ko som står i båset fastbunden och har inget annat val än göra vad husbonden vill. Vi ska vara snälla och tillmötesgående och göra vad husbonden vill, här regering. Den som kommer till landet har upptäckt detta att vi nästan alla är snälla kossor som det går göra vad de vill med.

Sverige sägs ha få lantbruk, men hela Sverige är ju en enda stor lantgård bestående mestadels av kossor.

Dessutom kan de inte påstå de är miljövänliga. Sedan jag klippt itu hela sändningen blev det en tjock bunt som vägde gissningsvis uppåt ett hekto. Tänk alla andra utskicken till olika andra vilket slöseri på papper och hur många träd (gamla) har här offratas? Åsså uppmanas vi andra vara miljövänliga och klimatsmarta. Trovärdigheten i detta faller som en sten i vattnet faller till botten. Gäller hela det vi utsätts för och uppmanas till varje dag. Klimatsmarta. Kyss mig i arselet.

Bunta ihop

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.