Våra myndigheter styrs från städerna

Det är min slutsats att de flesta och mesta våra myndigheter styrs från Sveriges städer och främst våra största. Ja, varför inte säga att de gör, styrs alla från våra städer. Trots att Norrland där Lappland ingår och till ytan det största landskapet plus hela Norrland finns knappt här några myndigheter. Kanske Sundsvall och Umeå?

Är inte detta korrupt när vi vet vilka naturtillgångar man här tar ut, inte minst vattenkraften som förser stora delar av hela Sverige med ström, tillika har vi nu vindkraften. Kan vi säga detta är ett demokratiskt likvärdigt behandlande om vi tänker på invånarna som bor i hela landet. Varför får vi inte ta del av detta främst våra kommuner? Vattenkraften och bolagen som här förser med oss med ström, inklusive statliga Vattenfall gör enorma vinster, men får vi ta del av detta i någon som helst omfattning? Okej, de som jobbar åt dessa kanske har ett arbete och inkomst, men vi andra som inte har som ska knapra oss fram på annat sätt? Det satsas enorma pengar främst i städerna och inte minst i den södra delen av Sverige, samtidigt som man gnäller om utsläppen. Hur vi har häruppe nämns knappt. Att vi också skulle vilja ta del av den övriga utvecklingen som sker i Sverige, inte bara skicka bort våra resurser som vi inte får ta del av. Detta är en beklämmande utveckling – minst sagt.

I Jämtland river man fjällstationer och byggnader som tidigare var för turismen, en inkomstkälla. Samerna säger det blir för hårt tryck på rennäringen. Alltså har samerna här större rättigheter än befolkningen i övrigt, men kan de ersätta förlusterna från turismen? Naturligtvis inte, men här har man tillmötesgått samerna/renägarna för att de ändå bara är en minoritet, en minoritet av inte minst Sveriges befolkning men även borde de vara en minoritet av den befolkning som här bor.

För oss andra är det stört omöjligt få igenom något som vi skulle vara betjänta av. Vi kan fråga hur rättvist detta är och om det är samerna/renägarna vi ska förlita oss till när det gäller utvecklingen här? Har Sveriges myndigheter skrämts till att bli allt för lösa i magen och risken göra på sig blivit för stor och därmed tar såna beslut, utan att vi andra får del i detta, att vi också kräver en typ av utveckling. Om nu turismen utövar ett så hårt tryck på naturen som samerna/renägarna påstår, är inte vattenkraften, vindkraften, uttagen av skogen och alla gruvor, utgör inte dessa också ett hårt avtryck på naturen???

Som jag tidigare nämnde angående SCB en myndighet av alla andra som torde ligga i Sveriges städer och våra mest södra, är inte dessa bemannade med folk som oftast bor på cykel- eller gångavstånd till sina jobb? Här torde Miljöpartiet ha sina främsta sympatisörer, inte minst för deras förmåga att göra fördyringar för oss andra som behöver bilen, oavsett vad jag använder den till. Nu såg jag Miljöpartiet, om de kommer till makten igen vill införa reduktionsplikten. 40 % inblandning i diesel och 12 % i bensin. Jag hoppas ingen kommer rösta på dessa som här bor eller omkring.

Till syvene och sist vill jag bara nämna att Island inför kilometerskatt på elbilar, även Norge lurar på detta. Naturligtvis kommer också detta ske i Sverige, det är bara en tidsfråga när underhållet på våra vägar (som redan är dåligt här, även vägstandarden) börjat tryta rejält och det saknas pengar.

Att förflytta sig ska inte vara gratis (lite vårdslöst uttryckt), speciellt vi som här bor och behöver bilen. Är detta demokrati?

Nu börjar trots allt några ifrågasätta detta, en är kommunalrådet i Kiruna. Hittills har de flesta kommunalråden varit som lama får-(skallar), bugat, tackat och tagit emot. Förfärligt vilken utveckling de försatt oss i.

(OBS! Har ni kollat elpriset, det rörliga. Jag har sagt upp mitt avtal med Vattenfall och tagit Luleå Energi. Det skiljer omkring 10 öre kilowatten billigare Luleå Energi. Spottpris + 0,58 öre påslag. Vattenfall har ett helt A4 med påslag och olika förteckningar och kostnader på sina fakturor. Jättekrångligt, dyrt och omständigt. Att inte statliga Vattenfall skäms och vad får vi tillbaka här? Noll och ingenting. Vi vet vilka som styrt Sverige under den längsta perioden, varför har de inte gjort något? En ny generation växer upp, nu är det dags leverera till oss också, som bor här. Annars kan de titta i stjärnorna efter sina röster. Man kan ju byta hur man vill med rörligt om man inte tar någon form av bundet. På så vis har det blivit bättre, tycker jag. Vi ser även till viss del statliga SAS vilka pengar som här pumpas in. Låt det istället gå i kk, vore det inte bättre?)

Flyget borde vara en av de största utsläpparna, varför hålla dessa om ryggen och straffa vi andra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.