Hästen ett alternativ till elbilen?

Fortsätter det här med den snedvridna (klimat)-politiken vi nu ser undrar man om hästen kan vara ett alternativ. Vi kommer digna under skatter och mera vanligt folk om jag så säger, vanligt folk som måste arbeta för att försörja sig och även behöver använda bilen. Har du inte redan elbil och inte har råd köpa en på rekommendationer från EU och Tyskland som här också är drivande blir det så här.

Att människor krigar, länder upprustar och använder bränsle och sprider ut lika mycket som vi andra beräknas spara på ett köp av en elbil, verkar inte bekymra. Flyget nämner ingen längre som något miljöhot eller klimathot. Varför inte det? Därför att här kan ekonomier drabbas, ett respektive lands och det är svårt styra flyget. Mycket lättare är då bilisten, det är i stort sett det det är frågan om.

Hela projektet som utgår från EU kan komma misslyckas. Ett avlångt land som Sverige är inte alltid elbilen som kräver laddning och laddstationer det bästa. Ta fjällvärlden där knappt några människor bor men som folk ändå vill besöka, vem kostar på laddstolpar här och finns det överhuvud taget någon ström alls här?

Vad skulle kontentan av detta bli? Är det nu det redan få människor som bor här eller där kommer det inga alls kunna bo här eller där om detta projektet blir verklighet. Vi får det inte bättre som man försöker inleda oss tro, vi får det sämre, fattigare och sämre. Okej att man försöker minska utsläppen kan vi ju tro är ett gott syfte, men de vänder sig till fel grupper av människor då.

Allt som redan skulle vara en nästan bättre lösning och som redan finns använder man ju inte, eller också fungerar det inte – tågen.

Ser vi till för länge sedan hade vi reguljärt fungerande tågtrafik här. En järnväg och en trafik där man kunde bo där ingen idag längre gör. Sverige har blivit sämre i det avseendet, inte bättre som man vill påskina. Nu ska vi låta kontinenten bestämma spelreglerna åt oss och som kommer dra ned oss i skiten också. Låt Sverige vara det lilla land vi en gång var. Fattigt och eländigt? Ja men det fungerade trots allt, även skolan. De som nu sitter i EU, inte minst alla svenskar begriper ingenting.

En sak till, varför ska allting gå så snabbt. Idag ska bilar ha minst 300 hk. Tågen går för sakta, nä flyg ska det vara. Tidigare för längesedan fick man gå, åka båt ro eller ta hästen. Det gick det med. Många kommer dö av detta idag, den frivilligt framkallande och påtvingande stressen som många redan lider svårt av. Depressioner och psykiskt nedlåtenhet som även tär på det fysiska välmåendet, hela människan.

Om nu klimatfrågan är så jädra viktig, varför agerar man då inte efter det? Vad vill man med hela detta, minska utsläppen, javisst. Men samtidigt hindras människor flytta ut från städerna, storstäderna både i Sverige, Europa och även världen över. Det är hur man bor, miljön där som är viktigast, inte om jag kör elbil eller inte. Det har en marginell betydelse i detta sammanhang.

Med den politik som idag förs, hindras direkt människor, de som önskar en bättre miljö och bättre levnadsvillkor från detta.

Ser vi i övrigt till alla nyheter och vad som här oftast tas upp, är det inte hur man har i städerna? Är det inte fotbollshuliganer man diskuterar är det något annat som i alla fall jag är ointresserad av och varför skulle jag engagera mig i något som inte jag är drabbad av när inga engagerar sig i de problem som här råder. Det är oftast resursbrister, stagnation och ständiga besparingar. Här oftast det som här tas upp i nyhetskanalerna är problem av arten att det kräver oerhörda summor det man försöker rätta till eller få ordning på.

Jag kan nästan hålla med  Greta och hennes klimataktivister när de blockerar riksdagens ingång. Vem och vilka är riksdagen till för?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.