Det är något ruttet med staten Sverige…

På Alliansfritt Sveriges hemsida kan man läsa följande:

Skrivet av Jakob Lundgren

 

VÄXTVÄRK. Regeringens misslyckade förvaringsåtgärd, FAS 3, växer okontrollerat. På ett år växte deltagarantalet med hela 73 procent.

Antalet långtidsarbetslösa som deltar i jobb- och utvecklingsgarantin har ökat med 22 000 till 91 000 under det senaste året. 26 000 personer deltog i februari i år i FAS 3. Vilket är 11 000 fler än förra året.

FAS 3 är en studie i förbud för att skapa jobb på en arbetsmarknadsåtgärd:

1. Man får inte delta i någon av Arbetsförmedlingens utbildningsprogram
2. Man får inte ansöka om starta-eget-bidrag
3. Man får inte ha en praktikplats där man utför ett arbete som kan leda till anställning
4. Man får inte påbörja en utbildning om man har för få dagar kvar i Fas2 och man inte hinner klart utbildningen innan man går in i FAS 3
5. De som inte är med i A-kassan blir i FAS 3 helt utan ersättning och får söka försörjningsstöd. Då grundas ansökan på hela familjens inkomst. Är man sambo och han/hon tjänar bra så får han/hon stå för försörjningen
6. Ett företag som vill ta in en praktikant för en förberedande anställning får inte ta någon i FAS 3 (i FAS 1 och 2 går det däremot bra)
7. Man har begränsad tid till att söka jobb.
8. Man hindras från att kunna arbeta som timanställd, då man ofta blir inringd med kort varsel.

3 400 kronor i månaden i en åtgärd som inte ger jobb.. Deltagarna i FAS 3 saknar inte arbete – de saknar bara lön.

Hur stämmer detta med  regeringes devis om att det ska skapas jobb eller var det gratis arbetskraft till företagen som man menade för det går inte att t ex få Fas 3 till föreningslivet där man också skulle kunna anställa människor med olika "handikapp" med  lönebidrag. ’

Föreningslivet har knappast råd med vanliga anställningar däremot så har största delen av föreningslivets anställda lönebidragsanställningar vilket också innebär att anställningen är anpassad till de handikapp som den anställde har. Vore det inte bättre att göra den typen av anställningar för människor som inte klarar av att gå ut på en vanlig arbetsplats av olika anledningar.

Dagens system med FAS 3 är enbart cyniskt och förnedrande för människor som helt plötsligt från en dag till en annan ska anses tillräckligt frisk för att klara av ett jobb. Där arbetgivaren får mer pengar än den som utför arbetet.

För mig liknar det dåtidens slaveri…man utsätter människor för att vara tvungen att leva på försörjningsstöd trots att man utför ett arbete Till lön får man en liten dusör som knappast ens räcker till mat för dagen…

I Hamlet av Shakespeare, scen 4 i första akten, står Hamlet, Horatio och Marcellus. De talar om att ondska drabbat Danmark men de förstår den inte. ”Jag tror att någonting är ruttet här i staten Danmark”, säger Marcellus till Horatio.

Jag säger samma sak om dagens Sverige, jag förstår inte den "ondska" som drabbat Sverige. "Jag tror att någonting är ruttet i staten Sverige"

 

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Aroon

  För en som inte är så insatt i det här kan man tro det är elektrisk ström det handlar om snarare än om individer. Jag menar olika ”faser”, fas 3 o s v. Ett som är säkert, Maud Olofsson måste sakna en propp. Det är fasans-fullt det regeringen håller på med. De borde ha en rejäll propp allesammans för att komma i fas.

 2. Anders

  Jag trodde inte att det fanns så många svenskar som så totalt saknar förmåga till inlevelse i andra människors känslor förrän Alliansen tog över makten.

 3. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till Anders (2011-03-13 18:03)
  Hur det stämmer med Nya moderaternas devis att deras uppgift är att lösa samhällsproblem och göra Sverige till ett bättre land för alla som bor här det får jag inte ihop hur jag än försöker, aldrig någonsin har väl en utslagning av människor varit större än nu, aldrig förr har väl så många människor hamnat i utanförskap som nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.