Arkelsten sitter i sin glasbubbla när det gäller barnfattigdom..

Moderaternas självuppfattning är otrolig…

Moderaterna Sofia Arkelsten, partisekreterare och Mats Gerdau som är gruppledare i socialutskottet båda moderater har skrivit en debattartikel om barnfattigdomen i Sverige.

Där skriver de bla :

"Väldigt måga barn lever i fattigdom i Sverige. Vi moderater ser allvarligt på detta problem och vill minska antalet barn som lever med socialbidrag."

Har hon inte alls förstått sambandet med utförsäkringar, FAS3 inkomster, att föräldrar jobbar deltid och inte har råd, att lönen inte räcker till för alla. Anders Borg säger ju dessutom att han vill sänka lägstalönerna för att de är för höga i hans ögon. Rätten till heltid finns inte alls på moderaternas karta.

Sen fortsätter de att skriva:

"För mitt i den värsta ekonomisk"a krisen har vi Alliansen lyckats skydda de mest utsatta. Rädda Barnens rapport visar att det är färre fattiga barn krisåret 2008 jämfört med rekordåret 2006."

Här kommer det berömda moderata förträffligheten in. Det är ju inte riktigt så Rädda Barnen säger i sin rapport. De säger att vi inte kan vara säkra på effekterna och siffrorna 2008 förrän om ett par år. MEN att det med största sannolikhet är så att barnfattigdomen ÖKAT.

Det är ju lite skillnad eller hur? Arkelsten pratar inte om hur det ser ut idag . Det måste kännas tungt att bara ha två saker att välja på …kan man inte skylla på sossarna eller finanskris så är det tufft för en moderat.

 

 

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Annika Wikström

    Vi är björnar med hjärna, de andra har bara grått ludd, sa Nalle Puh i en bok och man behöver inte vara visare än så för att se hur fel allt blev. Mycket bra inlägg! /Yrre

  2. Viking

    Vem kan glädjas med Reinfeldt över vad som hänt i Afghanistan idag?

    Upprinnelsen till attacken mot FN-anläggningen ska ha varit en koranbränning i USA den 21 mars.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.