Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

WWF lever inte som de tvingar andra att leva

Det är lätt att konfiskera privata skogsägares skogar för att förbjuda avverkningar osv.
Men när WWF s profithunger trycker på då går det bra, att de som förespråkar skogsskötsel på ett sätt inte gör det själv är för mig en gåta.

WWF säljer nu 1212 hektar i Värmland. Profithungern och avsaknaden av ansvar för mångfalden lyser igenom. Vi andra som brukar våra skogar tar moraliskt, fysiskt och ekonomiskt ansvar för våra handlingar. Genom att sälja fastigheten flyr WWF från sitt ansvar.

En tydlig samhällsdebatt bygger på att de som har synpunkter på hur skogsbruk ska få bedrivas själva borde äga skog, föregå med gott exempel och inte minst ta sitt ekonomiska ansvar. Men WWF verkar inte lyssnat in den debatten.

Nä, i stället för att ta ansvar för den skog de äger, tillexempel genom att göra det till ett mecka för biologisk mångfald, så säljs den till högstbjudande. Att sälja sin skog är det samma som att låta någon avverka den. Så istället för att driva fastigheten med hyggesfria metoder, gallra bort granar, rensa vattendrag, skapa förutsättningar för rödlistade arter och se till så att skog med låga värden tillåts växa in i högre naturvärden vill de tjäna ungefär 40 miljoner.

RÖDLISTAN
Skogen ligger norr om Torsby och i den regionen finns enligt Sveriges lantbruksuniversitets lista Artportalen mängder med olika rödlistade arter. Bland annat de starkt hotade arterna (EN) timmerskapania, gråblå skinnlav och flodpärlmussla och de sårbara arterna (VU) aspfjädermossa, guldfransmott, kungsfågel, lappsparv samt de olika rödlistade arterna utter, pilgrinsfalk, tretåig hackspett, havsörn, kungsörn, kötticka, lunglav osv. Alla dessa skulle de kunna ta ansvar för, men de väljer pingarn i stället.

REN ONDSKA
Så fort fastigheten är såld kommer stora hyggen om totalt 200 hektar ”sarga” landskapet. Det finns något djupt unket omoraliskt i WWFs sätt att agera. De vill tjäna så mycket pengar som möjligt på att handla med skogsmark väl medvetna om att skogen kommer huggas ner när de faktiskt kunde gjort skillnad. Fastigheten har WWF fått som gåva och pengarna som genereras ska enligt gåvohandlingen användas i deras arbete med vargar. De hade kunnat sälja skogen till staten för en krona så att den skyddades.

De offrar således en unik möjlighet att ta, socialt, moraliskt och ekonomiskt ansvar för den skogspolitik som de så gärna vill att vi andra ska ställa upp på. Detta till förmån för ett vanligt förekommande hunddjur. I Värmland skulle jag inte förvånas om både WWF och vargarna är efter detta blir symboler för ren ondska.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.