Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Kolonin Norrland

Energin från alla älvar och alla vindkraftverk är belagd med energiskatt och moms. Inget av dessa skatter hamnar i den lokala kommunen – inte ens fastighetsskatten – trots att kraftverket ligger där det ligger.

Ni har infört ett styrelseskick, som innebär att all landsbygd och alla småorter har slagits samman med intilliggande större ort. Detta har fått landsbygdsbefolkningen att komma i demokratiskt underläge vid all kommunal prioritering. Nedlagda skolor och försämrad service blir följden – samtidigt som vi skall betala samma kommunalskatt som tätorten.

Ni har tagit ifrån oss arbetstillfällen genom att öppna upp alla gränser för konkurrens från lågprisländerna – samtidigt som administration och byråkrati förlagd till storstäderna är undantaget för all sådan konkurrens.

Ni höjer våra drivmedelskostnader, samtidigt som ni gynnar kollektivt åkande i tätorterna.

Ni vill satsa miljardbelopp på kortad restid mellan de tre storstäderna, men ingen bryr sig om inlandsbanan.

Vi tar hand om era sopor
Såväl jordbruksproduktion som industriproduktion – vilken i regel är förlagd till mindre orter – omfattas av EU:s konkurrensregler. Dessa varor skall fritt kunna röra sig över gränserna oavsett om de produceras under lönevillkor, anställningsvillkor, djurskyddsvillkor eller miljövillkor som vi aldrig skulle acceptera inom landet.

Det finns cirka 350 statliga myndigheter i Sverige. Inga av dessa är tvingade att konkurrera med låglöneländerna och inga av dessa är heller förlagda till småorter eller ren landsbygd. En myndighet med 500 anställda anses ge ungefär lika mycket bidrag till Sveriges bruttonationalprodukt som ett exporterande sågverk med lika många anställda. Är detta rimligt?

Alla råvaror som behövs till mat, bostäder, vägbyggen eller industriproduktion kommer från landsbygden – antingen i Sverige eller i något annat land. Samma sak med all energiproduktion. Till och med det som blir kvar från era sopor och toalettbesök tar vi hand om.

Låt skatter baserade på råvaru- eller energiuttag till största delen stanna i den kommun som levererat dessa värden.

Sluta ge oss allmosor för att stadsborna skall ha service när de åker till sina sommarstugor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.