Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Rött kött har går från farligt till icke farligt igen

Under tre år har 14 forskare i sju länder gått igenom 61 studier där totalt fyra miljoner människor ingår. Dessutom har de gått igenom 73 studier som undersökt kopplingarna mellan rött kött och cancer och dödlighetRisken för hjärt-kärlsjukdomar eller cancer påverkas inte märkbart, menar de.
– Evidensen för att det handlar om risksänkningar var små till mycket små, Konklusionen är att det finns tillräcklig evidens för att processat kött är kopplat till ökad cancerrisk. Däremot för icke processat kött var evidensen begränsad, Det är mode i allt, även i risker. Ät blandat och laga er mat själv ,inte färdiglagat och processat med andra ord.Använd äkta smör ,mjölk och grädde. Inte nån låtsasmjölk med tillsatser , och vill ni ha mjölkersättning gå på granngården och köp en säck havre och gör er egen dryck i blendern
Cirka 1 liter
5 dl havre
1 l vatten + ca 5 dl
1 nypa salt
1. Mixa havregrynen med 1 liter vatten och salt till en slät dryck. Blötlägg gärna havregrynen först i vattnet så går det enklare att mixa till en slät dryck.
2. Sila drycken genom en silduk eller nötmjölks­påse. ­Krama ur så mycket vätska som möjligt. Späd med resten av vattnet till önskad konsistens.
3. Mixa drycken med valfri smaksättning:
Blåbär och vanilj – 3 dl havredryck, 1 dl frysta blåbär, 1 krm vaniljpulver.
Kaffe och kakao – 3 dl havredryck, 5 msk kallt kaffe, 1 msk kakao, 1 msk flytande honung, 1 krm kanel.
Matcha och honung – 3 dl havredryck, 1 tsk matchapulver, 2 tsk honung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.