Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Otacksamma folket

Vi lade ner affärer . Då åkte folk flera mil till stormarknader för att handla! Vi hade tänkt att de istället skulle handla i butikerna i City som vi piffat upp med gågator istället för tråkiga bilparkeringar.
Otack är världens lön!

Vi lade ned bensinmackar. Då åkte folk långa vägar för att tanka! Ofattbart! Begrep de inte varför mackarna behövde läggas ned?

Vi lade ned skolor. Då gnällde folk trots att deras barn fick förmånen att åka i fina dyra bussar jättelångt till skolan i stan. Vissa tyckte horribelt nog att det borde gå lika bra att köra barn från tätorten till skolorna i glesbygden. Hur skulle det se ut?

Vi försökte minska deras ökade bilåkande genom att höja bensinskatten kraftigt. De åkte ändå lika mycket bil. De påstod att de måste det. Typiskt inskränkt tänkande!

De tjurade och ville inte cykla tre mil på oplogade vägar till affären! De måste väl ändå begripa att vi inte kan prioritera plogningen på små vägar före de större.
För att hämnas fastnade de med sina bilar på de små oplogade vägarna och åkte alltså inte på de nyplogade större vägarna!

Trots att vi försämrat så mycket service vi kunde komma på, och trots att de fick betala lika mycket skatt som folk i City, och trots att vi tvingat på dem dyra ombyggnader av avlopp, så envisades de med att bo kvar!

Då fick vi en lysande idé. Om folket fick frysa rejält under de otaliga elavbrotten där ute i obygden, kanske de skulle ta sitt förnuft till fånga och flytta in till City?
Så vi började försvåra för dem att ha vedspisar och kaminer!

Nu hoppas vi att de förstår hur svårt vi politiker har det och genast flyttar in till stan.

Om inte? Ja, då tvingas vi sorgligt nog att förbjuda alla bilar, eller att göra naturreservat av allting utanför City.

Tänk att folks tjurskallighet ska kunna tvinga fram ett så drastiskt beslut!

Det enda positiva man kan säga om dem är att många ändå fortfarande röstar på oss. Så de förstår nog innerst inne att vi vet bäst!

”Hela landet ska leva och vi måste hålla ihop”

Levi Smetén
Kommunalråd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.