Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Varg och Aktivism

Lemlästning och lidande – Vargens signum!
Med stigande förvåning har jag följt vargdebatten på UNT:s insändarsida. Okunskapen och bristen på förståelse för hur Upplands och Sveriges natur fungerar är skrämmande låg, med ett undantag, Göte Lindgren.
Sverige är internationellt sett mkt väl ansedda för vårt kloka förvaltande av vår natur. Vi kombinerar aktivt naturbrukande med biologisk mångfald och miljö på ett hittills väldigt lyckat sätt.
Men denna unika kombination hotas alltmer av aktivistiska element som förespråkar allt från att skogsbruk och lantbruk måste anpassas efter vargens behov! (Brundin, Partiet Vändpunkt), och att djurägaren begår djurskyddsbrott om man inte ser till att djuren är säkrade från vargangrepp! (Edlund, fd skadehandläggare lantbruksdjur).
Vår brukade natur är en oas av biologisk mångfald. Mest tack vare betesdjurens flinka mular. Det finns inget behov av att ha norra halvklotets mest spridda predator i Sverige överhuvudtaget. Det misslyckade experimentet med att återinplantera vargen i Sverige måste upphöra snarast. Uppland och Sverige upplever död, lemlästning och lidande, när dessa skoningslösa predatorer härjar vilt bland tamdjursbesättningar och husdjur. Senast nu i augusti mötte att antal får ett grymt öde när gråben slog till två gånger i nordvästra Uppland.

För Landsbygdspartiet oberoende. Claes Littorin. Bladåker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.