Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Vaccinerade chefer

Jag har större delen av mitt liv varit nån form av chef /egen företagare med många underställda. Men skulle aldrig ens fundera på att gå före mina anställda om jag hade möjlighet. Fattar inte hur dessa som gått före i kön för vaccinering har tänkt. Tycker att de nu som gjort detta inte ska få spruta nr 2 utan får ställa sig sist i kön och göra om allt från början. Ok det är ju inte olagligt men du tappar totalt hela din trovärdighet som chef.

4 kommentarer

  1. Brorson

    Jo. det är olagligt, det som dessa chefer har gjort. Det var inte bara olagligt, utan ett brott, som kan ge fängelse i max. sex år. Och det gäller inte bara cheferna, utan alla som på något sätt har medverkat till vaccinstölderna. Den springande punkten är att det inte var deras vaccin, utan regionernas vaccin, som var avsett för dem som hade högre prioritet. Definitionen på stöld, är att man tar något som tillhör någon annan. Definitionen på grov stöld är att tillgreppet gör stor skada för den bestulne (regionen som inte kan uppfylla sina åtaganden) och någon annan (de som skulle ha vaccinerats först och kanske dör). Att dessa offentliganställda chefer och övriga medverkande inte har åtalats, är ännu en rättsskandal. Åklagare har däremot inte tvekat att åtala vårdbiträden, som gått till jobbet utan att invänta provsvar. De har åtalats för brottet framkallande av fara för annan.

    Ett brott som även en viss potentat på FHM borde ha åtalats för. Har vi åtalsimmunitet för höga tjänstemän inom offentlig sektor i Sverige?

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Det är inte olagligt att gå före i vaccinationskön.
      Men att ge vaccin till icke-prioriterade kan ändå straffas.
      – Det kan vara avtalsbrott om man har ett avtal med regionen.
      Så det är alltså avtalsbrott att ge nån icke prioriterad vaccin. Men inte att smita för i kön. Sen är det åt helvete och man hoppas de får lida av omvärldens dom.

      • Brorson

        Jag har utgått från berörda paragrafer i Brottsbalken, som jag har läst mycket noga, innan jag gick in i den här diskussionen. Jag har goda kunskaper i ämnet både efter juridik-studier och tjänstgöring som nämndeman i en domstol.

        Det är, som du skriver, inget brott att gå före i en kö, men det är inte vad det handlar om. Det handlar om stölden av vaccinet. Avtalsbrott tillhör ett helt annat rättsområde än strafflagen.

        Stöld är tillgrepp av något som man inte äger, i avsikt att behålla det stulna.

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Ja med andra ord så är det de som utför dessa vaccinationer som begått ett brott, ett avtalsbrott. Ett brott mot givna instruktioner om det nu finns några såna i allt kaos . Den vaccinerade har ju inte stulit nåt han inte skulle ha,förr eller senare skulle han ju fått det ändå. De som vaccinerat har ju en stor skuld i vad som hänt, men frågan är då vad de har fått för instruktioner och befogenheter att stoppa människor från att smita före.Sen kanske också de som smitit före på grund av en panisk skräck och psysisk ohälsa på grund av rädslan. Svårt detta men att dela ut hårda staff hjälper ju inte, sparken från sina tjänster räcker nog.En omoralisk chef är inte nån chef.Kaptenen sist som vid fartygsförlisningar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.