Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Miljörörelsens ideer.

Blir fundersam vad miljörörelsen vill ??

När det gäller skogen som är 80 % yta av Sverige skriker de i högan sky när den avverkas trots att den växer som aldrig förr..

Givetvis ska vissa biotoper skyddas men dessa biotoper har ju oftast skapats av tidigare generationers skogsägare de har inte kommit till utan mänsklig hand eftersom nån orörd skog inte existerar i detta land.

Däremot måst det bli fler mindre skogsägare istället för de stora ”klippare” som idag lever i städerna och ser sin skog som ett ”klipp”

Men till saken ,det skriks högt vad gäller avverkningar . MEN man hör inte ett ord när vi ”asfalterar” förstör ca 600 hektar prima jordbruksmark som vi aldrig kan återställa till brukbart skick igen.

Och åkermarken vi lever av är bara 7 % av Sveriges yta, och mycket folk svälter idag i världen. Tyvärr är det väl samtidigt då så att skulle vi behöva bli självförsörjande räcker inte ens vår egen jordbruksmark till oss själva.

Vi klarar oss alltså inte utan import. Ser med fasa på tex Kina som har börjat titta på jordbruksmark som de vill köpa och bruka . Detta är inte då tänkt för oss utan de tänker bruka och odla för att sedan föda sin egen befolkning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.