Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Vaccinovilja !! ??

Varför vaccinerar sig inte människor i Stockholm. Fanns flera tusen doser som inte användes trots att kapacitet fanns under helgen. Då tycker jag att de kan skicka detta till nån annan region så får väl Stockholmarna göra det senare när de fått ”arslet ur vagn ”. Folk skriker om vaccin sen går de inte och vaccinerar sig när möjlighet finns och det står om detta missbruk i pressen.

2 kommentarer

  1. Brorson

    Enligt SVT-Stockholm kräver regionen att berörda åldringar (75 +) redan har inhandlat en smartphone (prisläge c:a 4.000 kr) och utan uppmaning därtill ha laddat ner en speciell app och ha loggat in på denna app varje dag som vaccin inte varit tillgängligt, och sedan logga in på olika vaccinationsställen för att kontrollera var tider eventuellt lagts ut och slutligen boka en tid. Och om detta slutllgen har lyckats, komma ihåg var och när man bokat tid.

    Jag såg en intervju med den ansvarige för detta system. och hörde honom skälla ut de äldre, som inte förstått detta och gjort sin plikt. Jag bor inte själv i Stockholm, men det är inte mycket bättre där jag bor. Men här har dock regionen gjort sig det oerhörda besväret att skriva ihop ett pressmeddelande om att man skulle börja vaccinera 75 +, men gjort misstaget att skicka ut pressmeddelandet flera dagar i förväg. Inte heller behövdes någon speciell app, utan man kan boka på en vanlig dator, vilket dock förutsätter att man har en dator.

    Men det hade regionen också tänkt på, och lagt ut ett telefonnummer på nätet (!) som man skulle kunna ringa till, vilket jag gjorde flera gånger och då fått beskedet ”Just nu finns inga lediga telefontider.” Man måste alltså boka telefontid för att boka tid per telefon. Medan region Stockholm förutsätter att alla äldre har en smartphone, tror vår region att inga äldre ens har en knapptelefon, Slutligen blev jag uppringd av en släkting, som bor i Stockholm, och hade läst pressmeddelandet från vår region på nätet, men något pressmeddelande från region Stockholm hade hon inte sett till.

    Misstanken infinner sig att MP, som är med och styr Stockholms kommun, ligger bakom det här. MP vill ju skänka vaccin, som är avsett för Sverige, till andra länder, Och kan nu skylla på vaccinationsovilja bland äldre svenskar. Detta är Sverige 2021.

  2. Brorson

    Jag har nu fått veta från släktingen i Stockholm att man dessutom måste boka in sig med bank-ID, vilket alla äldre inte har, men hon har, men ändå hade nekats tid trots fyllda 70. Hon får vänta på kallelse från sin vårdcentral, men hon får vänta, eftersom vårdcentralen har sålts och den nya ägaren inte kommit igång med vaccineringarna. Har regionen inte informerat den nya ägaren? Man har i varje fall inte informerat allmänheten om möjligheten att bli vaccinerade på regionens egna vaccinationsställen och hur man tar sig dit. Alla äldre har inte bil. Och vågar inte använda kollektivtrafiken innan de blivit vaccinerade.

    Jag har dessutom hört från olika håll att vårdcentraler kallar ungdomar före 85-åringar.Statistsikt sett är det ju yngre som sprider smittan, om man ser till genomsnittet för riket, eftersom en hög andel äldre har fått första sprutan. Sett till medeltalet för riket.

    Vaccinkaoset är regeringens och socialministerns fel, men hon har ju från pandemins början skyllt på regionerna. Först var det testningen som inte fungerade i Sverige. Däremot i Danmark, där staten byggt upp en särskild organisation för ändamålet. Kommer ni ihåg smittspårningsappen, som MSB hade köpt in för dyra pengar, men inte fick användas för FHM, eftersom personer som varnades för att de kunde ha blivit smittade, kunde gissa av vem de blivit smittade. Vad gjorde regeringen och Hallengren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.