Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Bolund ute och simmar !!

Bolund har fått för sig att jordaxeln förskjutits på grund av klimatförändringar. Men detta är bara hans tro ,och inte vetenskap. Däremot kan normala förskjutningar av jordaxeln påverka klimatet.. Så Bolund har verkligen dragit ner byxorna inför vetenskapen. Vad är det för fel på karln??

Det finns också ett samband mellan klimatets svängningar under kvartärtiden och variationer i jordklotets läge i förhållande till solen. Jordaxelns lutning och formen på jordklotets bana runt solen ändrar sig med en regelbundenhet på många tusen år. Detta leder till långsamma förändringar i solinstrålningen och säsongsvariationerna på jorden. Denna förskjutning i balansen av solenergin som når jorden påverkar klimatet. Undersökningarna av sediment från oceanernas botten visar att jordens temperatur under kvartärtiden har varierat i takt med dessa förändringar av jordbanan. Variationerna kallas Milankovich-cykler och sker med en periodicitet på ungefär 500 000 år, 100 000 år, 40 000 år och 20 000 år.

En kommentar

 1. Brorson

  Synd att du hade så bråttom med nästa inlägg, som därigenom kom att skymma det här högintressanta inlägget. Som många fler borde läsa. Jag har under de senaste veckorna försökt undervisa mina närmaste om de här fenomenen, som du skriver om. ”Precession är en mekanisk funktion hos snurror (exempelvis jorden), där rotationsaxeln vinglar (pendlar) lite i rymden.” Wikipedia. Tänka sig att jorden är underkastad samma mekaniska lagar som leksakssnurror.

  Bolund är en demagog. Allting som stödjer MP:s politik, om det vore sant är ”bra argument”. Men är det verkligen sant? De frågan är av underordnad betydelse för ledande miljöpartister, vilket i bästa fall leder till många bortkastade miljarder på felinvesteringar och i värsta fall till katastrofala följder för miljö och natur.

  Jag tror att Bolunds teori om jordaxelns lutning har inspirerats av en frågespalt i tidskriften Forskning och framsteg. där en läsare frågat om smältande polarisar på norra halvklotet ökar vattenmängden i haven på södra halvklotet. Det skulle alltså ske en tyngdförskjutning från norr till söder, med följd att jordklotet numera vinglar mer än vanligt.

  FoF:s expert kunde dock inte besvara frågan, eftersom det finns så många variabler som påverkar den saken och alla dessa variabler är inte tillräckligt utforskade. Jordklotet är dessutom inte likarunt som ett leksaksklot och har dessutom plastiska egenskaper. Om isarna smälter så att isarnas tryck på underlaget sker kanske (ämnet är ytterst svårutforskat) en förskjutning av jordens massa så att viktfördelningen mellan nord och syd inte förändras.

  Jag tänker dock inte göra samma misstag som Bolund och låtsas att jag vet sådant, som ingen vet för närvarande. I brist på tillräcklig forskning, kan man påstå vad som helst, och det är vad Bolund gör. Jag vill dock inflika att jag tror att klimatalarmisterna överdriver människans påverkan på klimatet globalt.

  Vi kan alltså inte veta säkert vad som är människans och vad som är naturens eget verk. I det senare fallet har vi kanske att anpassa oss efter naturen. Men MP har valt att förklara krig mot naturen.

  En annan aspekt är att MP och övriga klimatalarmister skyller allting på koldioxiden och talar därför tyst om de storskaliga lokala klimatförämdringar som faktiskt är människans verk, såsom Aralsjöns uttorkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.