Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Länsstyrelsen och Lennart H

Lennart Holmlund skriver på sin blogg

Länstyrelsen är en fullständig hybrid i det svenska samhället. De är ett organ ända sedan länge som formades av Axel Oxenstjärnas tid. Passar inte alls dagens samhälle.
Orsaken är hur enkel som helst att den är fullständigt odemokratisk. Det finns ingen politisk styrelse utan det är enskilda tjänstemän som fattar alla beslut och det är därför ett organ för enskilda tjänstemän och och ska förbjuda de beslut som fattats av ett demokratiskt valt organ nämligen kommunfullmäktige. Det var ett allvarligt misstag att inte lyfta över tex riksintressen på de nya regionerna som är ett demokratiskt organ. Det jag främst nu menar är riksintressen och strandskydd.

Lennart H borde veta att Länsstyrelsen ska fungera som kontrollmyndighet till Regeringen och vad jag vet så är vår regering demokratiskt vald.Sen är ju nästa fråga om regeringen kollar nån måluppföljelse av Länsstyrelsen eller om det sitter en massa tjänstemän med egen agenda och utan tjänstemännaansvar och leker kungar och styr sitt eget ”kungadöme” .Ibland kan man tro det. Sen vet jag ju inte om Umeås kommunfullmäktige heller är så demokratiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.