Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Ny myndighet igen !!

Denna nya myndighet S har uppfunnit är en myndighet som ska se till att inte bidrag delas ut till fel peroner/föreningar osv. Sverige är fantastiskt, bidragen idag söks och godkänns av en myndighet om denna anser att bidrag ska delas ut efter en utredning. Men nu ska sen en ny myndighet kolla om det blev rätt och de som fått bidragen är berättigade till detta. Jag har fått lära mig sen födseln att tänka och göra rätt från början. Varför kan inte den beslutande och utdelande myndigheten också göra rätt från början. Känns även detta utspel som nån form av valfläsk.

En kommentar

  1. Brorson

    Det är väl ändå inte antalet myndigheter som ska räknas, utan totalantalet anställda hos myndigheterna och den sammanlagda nytta, de gör. Och då kan flera mindre och specialiserade myndigheter göra större sammanlagd nytta än ett fåtal kolosser på lerfötter, såsom Trafikverket och Polisen, som inte ens klarar av att läsa brottsanmälningar som skickas internt inom den egna myndigheten.

    Med denna häpnadsväckande kompetensbrist inom den snabbt svällande Polismyndigheten, undrar man om svensk polis ö.h.t. kan lösa datarelaterade brott. De stora tillslag som skett under det senaste åren har ju varit efter tips från utländsk polis. När polisen försöker övertala pensionärer, som har utsatts för bedrägerier, att själva söka upp skurkarna och tala om för dem att de har begått ”misstag” i stället för att göra polisanmälan, slipper man besväras av få uppklarade brott i förhållandet till antal anmälningar.

    Och vad ska en tjänsteman göra, när papperslösa som inte ens har rätt att vistas i Sverige, tilltvingar sig bidrag under hot ”Vi vet i vilken skola dina barn går”? Eller en socialsekreterare, som bor ensligt på landet och möter den person som just fått avslag på sin ansökan, hemmavid efter jobbet? Ja, Sverige är fantastiskt, när offentliga myndigheter enligt lag är skyldiga att hjälpa bovar och banditer att planera och genomföra sin brott mot svenska privatpersoner. Offenliga tjänstemän, som förväntas följa lagarna är ju även privatpersoner, och sårbara i den egenskapen. Även om deras kontor liknar befästa fort.

    När vår blivande S-ordförande och statsminister inte litar på att polisen kan göra sitt jobb och haffar bedragarna, utan vill inrätta en ny myndighet vid sidan av polisen, har det gått långt. Brottsligheten har tagit över, Ingen vill erkänna problemet utan skyller på ”socioekonomiska faktorer”. Polisen skyller på skolan och socialtjänsten. Som skyller på föräldrarna. Som (kanske med viss rätt?) skyller på att vi inte har sharia-lagar i Sverige .

    Vi får väl be talibanerna om hjälp att få ordning på Sverige, när de väl fått ordning på sitt eget land….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.