Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Norge ,arkeologiskt Mekka

Otroligt vad mycket fynd från forntiden som görs i Norge när isarna smälter. Föremål som är flera tusen år som tappats eller glömts kvar och genom årtusenden snöat över. Men då funderar jag på hur gick detta till ?? Klimatforskarna påstår ju att isarna har legat sen istiden men detta kan ju inte då vara sant? För dessa föremål har ju inte legat där sen före istiden, alltså så måste det ja har varit minst lika varmt som idag eller kanske varmare. Och det är väl troligt att vi kommer att gå mot kallare perioder i framtiden också. 1968 påstod ju forskarna att istiden hade börjat och vi hade en katastrof framför oss. Ingen vet ,vi får väl se. Nu är ju helt plötsligt inte korna orsaken, de är frikända av IPCC

2 kommentarer

  1. Per Sandström

    Det snöar på vintern och töar på sommaren. Tappar du något på en glaciär kommer det at täckas med snö. Töandet sker mest i kanterna, så det som har tappats mitt på glaciären under en kallare period har kommit att täckas med mer och mer snö. Under lång tid har snöandet och töandet i stort tagit ut varann, men nu töar det mer än det snöar, och då dyker det upp föremål från förr.

  2. Brorson

    Nu, när klimatförnekaren Stefan Löfvén är i Glasgow och sprider myter, måste jag påminna om samma sak i Alperna. För ett par decennier sedan hade man hittat ett romerskt värdshus norr om Alperna. De brukade ju finnas ungefär varje dagsetapp, där man bytte hästar. Och det stora mysteriet var hur de romerska resenärerna ö.h.t. kunnat ta sig dit, när närmaste värdshus låg på södra sidan. Så smälte mer av glaciären och blottlade att det hade varit full trafik genom dalgången under den romerska tiden. Detta väckte förstås arkeologernas intresse, och snart kunde de konstatera att Alperna inte alls hade varit det romerska imperiets nordgräns i Centraleuropa, som man tidigare trott. Det hade varit fullt med romerska bosättningar norr om Alperna. Historieböckerna måste skrivas om. Södra Germanien hade varit en romersk provins.

    Vad ska Löfvén göra åt klimatet? Ett förslag är att man placerar värdens alla atombomber på samma plats och smäller av dem, när solen står rakt över den platsen. Så kanske jorden flyttar sig en bit längre bort från solen. Finns det något stöd ö.h.t för klimatförnekarnas fantasier att jordens bana runt solen alltid har varit exakt densamma, så att jordens avstånd till solen inte har varierat under århundradena?

    Nu, när ordet klimatförnekar används som skällsord om personer som har grundligt fel, är det kanske dags att peka ut vilka de verkliga klimatförnekarna är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.