Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Odlingsstopp i vår

Har bestämt mig för att inte vårså mina åkrar i år på grund av att detta inte är lönsamt som läget är för tillfället. Diesel och gödning gör att vi går back på de livsmedel vi odlar. Detta innebär också att vår djurproduktion reduceras till 50 %. Vi har inte så stort jordbruk men föder nog ca 500 personer /år i alla fall. Och många med oss kommer att göra detsamma. Vi har varit pressade i många år utan krig och pandemi ,men nu går det inte längre.

2 kommentarer

  1. Arbetare

    Tack sossar och miljöpartister för ert stora engagemang för våra bönder runtom i Norrland.

    Utan er outtröttliga kamp för att höja skatter och avgifter samt er förmåga att mångdubbla byråkrati och krångel hade vi ju kunnat ha något så hemskt som närproducerade livsmedel som inte åkt jorden runt i svaveloljeeldade jättefartyg.

    Ni är verkligen duktiga på vad ni föresatt er ; att döda ut glesbygden och all form av företagsamhet där .

    • tjalle (inläggsförfattare)

      De försöker även ta död skogsbruket med sina nya direktiv att skogsägaren ska inventera ALLA fåglar på markerna som ska avverkas. Skogen kommer i framtiden var nåt som ska vårdas av markägaren som inte får avverka. Får du inte avverka på dina EGNA marker får du som skogsägare överklaga och betala dessa kostnader ur EGEN ficka. Har staten satt avverkningsförbud kan du få ersättning men då är skogen värderad utifrån avverkningförbudet vilket är det samma som värdelös.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.